Μπαρμπαγιάννης: «Η μόνη εμμονή που δικαιολογείται στη σάτιρα είναι απέναντι στην εξουσία»
Media

Μπαρμπαγιάννης: «Η μόνη εμμονή που δικαιολογείται στη σάτιρα είναι απέναντι στην εξουσία»

Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης κάνει σάτιρα, αλλά δεν έχει εμμονή με πρόσωπα. 

Εχετε εμμονές με συγκεκριμένα πρόσωπα;
«Η σάτιρα δεν μπορεί να είναι εμμονική σε πρόσωπα. Η μόνη εμμονή που δικαιολογείται στη σάτιρα και σε αυτόν που την κάνει είναι απέναντι στην εξουσία. Γι' αυτό προσπαθούμε να παίρνουμε συνεντεύξεις από πρόσωπα που την ασκούν ή την έχουν ασκήσει κατά το παρελθόν. Προφανώς και έχει άλλη βαρύτητα μια συνέντευξη με έναν υπουργό ή αρχηγό κόμματος που έχει κυβερνήσει και άλλη βαρύτητα μια συνέντευξη με έναν βουλευτή που μπήκε για πρώτη φορά στη Βουλή πριν από δύο χρόνια ή που το κόμμα του δεν έχει κυβερνήσει ποτέ».

Θα δούμε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάθονται απέναντί σας;
«Καλώς να ορίσουν».

Ο Τσολιάς εφέτος έκανε τη διαφορά και ανέβηκε στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Θα σκεφτόσασταν τη μεταφορά της εκπομπής στο παλκοσένικο;
«Αν κάποια στιγμή, κοντινή ή μακρινή, δεν υπάρχει χώρος για εμάς στα κανάλια, δεν θα κάτσουμε σπίτια μας. Δεν καθόμαστε σπίτια μας ούτε τώρα, που για την ώρα έχουμε χώρο σε κανάλι. Το σίγουρο είναι πως αυτά που θέλουμε να πούμε, θα βρούμε τρόπο και μέρος να τα πούμε. Στη σκηνή τα πράγματα είναι πιο γυμνά. Πιο αληθινά. Είσαι σε άμεση επαφή με τον ακροατή σου. Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, δεν υπάρχει ΕΣΡ, δεν υπάρχουν διαφημίσεις, δεν υπάρχουν διευθυντές, δεν υπάρχουν καναλάρχες. Το κοινό εκεί είναι ενεργό, συνειδητό και απαιτητικό. Ξέρει γιατί ήρθε, δεν είδε φως και μπήκε. Ούτε σε βλέπει ενώ μαγειρεύει ή σιδερώνει. Ηρθε για να περάσει καλά, να γελάσει, να ακούσει, να προβληματιστεί και μπορεί ακόμη και να συγκινηθεί. Οχι για να περάσει η ώρα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved