«1968» ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με τα χρώματα της ΑΕΚ
Media

«1968» ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με τα χρώματα της ΑΕΚ

Ο Τάσος Μπουλμέτης εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ - Σλάβια Πράγας του 1968 και, 50 χρόνια μετά, επιστρατεύει ένα πλούσιο και ταλαντούχο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Μητσικώστας, η Βασιλική Τρουφάκου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Στέλιος Μάινας, και πολλοί ακόμα αγαπημένοι ηθοποιοί, ενσαρκώνουν καθημερινές ιστορίες σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από καθοριστικές αλλαγές σε όλο τον πλανήτη. Μια χρονιά, το 1968, όταν η αναπάντεχη νίκη μιας ομάδας με ψυχή ανακήρυξε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού την Ελλάδα κυπελλούχο Ευρώπης.

Δεν είναι τυχαίες ούτε η επιλογή του θέματος ούτε η πρόταση που έγινε στον σεναριογράφο της ταινίας και σκηνοθέτη, όπως ομολογεί μιλώντας σχετικό με την πολυαναμενόμενη ταινία στο «ΘΕΜΑ»:

«Μόλις είχα τελειώσει τον "Νοτιά" και δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της μπασκετικής ΑΕΚ, που μου πρότεινε να κάνω μια ταινία με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την ιστορική νίκη της ΔΕΚ στο Καλλιμάρμαρο. Στο σημείο αυτό πρέπει να σας πω ότι η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που διαθέτει Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού και πολύ πλούσιο αρχείο. Εκτός από τις μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα που άντλησα από το αρχείο, ξεκίνησα να κάνω συνεντεύξεις με ανθρώπους που ζουν ακόμα, όπως ο Πέτρος Πετράκης, φτάνοντας να έχω έτσι στη διάθεση μου υλικό που ξεπερνούσε τις 17 ώρες».

Αφού λοιπόν έμαθε τα πάντα για την ομάδα και συγκέντρωσε τα στοιχεία που ήθελε -και παραπάνω- ο Μπουλμέτης αποφάσισε να μη μείνει μόνο στο ντοκιμαντέρ αλλά να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο: ένα ντοκιμαντέρ εμπλουτισμένο με μυθοπλασία. Χωρίς να διεκδικεί τα πρωτεία, παραδέχεται ότι δεν είναι ένα είδος γνωστό στην Ελλάδα, χαρακτηριστικά δείγματα του οποίου όμως έχουμε απολαύσει σε σπουδαίες ταινίες και σειρές στο εσωτερικό

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved