Anne: Αυτό δεν το γνωρίζαμε. Δείτε πού βασίστηκε η σειρά και έγινε επιτυχία
Media

Anne: Αυτό δεν το γνωρίζαμε. Δείτε πού βασίστηκε η σειρά και έγινε επιτυχία

Δεν θα πιστεύετε για ποιο λόγο η σειρά Anne έχει καταφέρει να γίνει τόσο μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση του Anne η επιτυχία βασίζεται στο σενάριο, το οποίο έχει στηριχτεί σε μια βραβευμένη ιαπωνική σειρά, με τον ίδιο τίτλο, δηλαδή «Μητέρα», το σενάριο της οποίας έγραψε ο Γιούτζι Σακαμότο.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που τουρκικές σειρές βασίζονται σε πετυχημένα σενάρια του εξωτερικού. Για παράδειγμα, η «Μεριέμ» που ξεκίνησε στο Μega βασίζεται σε κορεατική σειρά το «Insider» στην ταινία «Πληροφοριοδότης» του Σκορσέζε, το «Suskunlar» με τον Μουράτ Γιλντιρίμ στο φιλμ «Sleepers» του Μπάρι Λέβινσον, το «Ezel» με τον Κενάν Ιμιρζαλίογλου στον «Κόμη Μοντεκρίστο» του Αλέξανδρου Δουμά, η «Εκδίκηση» με την Μπερέν Σαάτ στην ομώνυμη αμερικανική σειρά.

Το «Anne», μια σειρά που στην Ιαπωνία ολοκληρώθηκε σε δέκα επεισόδια, στην Τουρκία κάλυψε μια σεζόν με τριάντα τρία επεισόδια που ξεπερνούσαν τις δύο ώρες. Την επιμέλεια του σεναρίου είχε η Μπερφού Εργκένεκον και συνέχισε η Μερβέ Γκιούρ, επικεφαλής μια ομάδας έμπειρων σεναριογράφων, οι οποίοι αποφάσισαν να υπάρξει ένα πέρασμα χρόνου και η Ζεϊνέπ έμεινε σε κώμα για δεκαοκτώ μήνες. Σκηνοθέτης μέχρι το 14ο επεισόδιο ήταν η Μερβέ Γκιργκίν, η οποία μετά είχε τη γενική επιμέλεια και πίσω από την κάμερα μπήκε ο Ναντίμ Γκιουτς.

Το σενάριο ήταν που έπεισε την Τζανσού Ντερέ να επιστρέψει στην τηλεραση έπειτα από τρία χρόνια και να δεχτεί την πρόταση των εταιριών παραγωγής, Med Yapim και MF Yapim μια αμοιβή 70.000 λιρών ανά επεισόδιο. Και παρά την επιτυχία που είχε η σειρά, δεν προχώρησε η πρόταση να υπάρξει και δεύτερη σεζόν για να μην «ξεχειλσει» η ιστορία και το ίδιο έγινε και με το «Insider».

Το σίγουρο είναι πως όλοι πίστεψαν στην επιτυχία που θα είχε η σειρά, όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στο εξωτερικό, και φάνηκε στην παρουσίαση που έκανε η «Global Agency» στο τηλεοπτικό φεστιβάλ Mipcom των Καννών, Μεταφέροντας με ελικόπτερο την πρωταγωνίστρια Τζανσού Ντερέ, στην παραλία Nikki Beach, προκειμένου να συναντήσει τους δημοσιογράφους.

Η ίδια δήλωσε ότι «με τράβηξε ο ρόλος της Ζεϊνέπ λόγω τον βάθους τον χαρακτήρα και της δύναμης της ιστορίας της. Όταν επιλεγώ μια δουλειά, ψάχνω ειδικά για έντονους ρόλους. Βιώνουμε πολύ έντονα τα συναισθήματα μας. Πιστεύω ότι και αυτή η σειρά θα συμβάλλει στη συνέχιση της επιτυχίας και της καλής φήμης που έχουν οι τουρκικές σειρές».

Πηγή: 7 Μέρες TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved