Νικολάου: «Η µαγειρική δεν είναι συμβατή µε τη µητρότητα. Γι’ αυτό και ανεβαίνουν αρχικά οι άντρες»
Media

Νικολάου: «Η µαγειρική δεν είναι συμβατή µε τη µητρότητα. Γι’ αυτό και ανεβαίνουν αρχικά οι άντρες»

Με το... όνομά τους τα λέει η Ντίνα Νικολάου την οποία έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει μέσα από τις τηλεοπτικές συνταγές της. Η ίδια μιλάει για την καριέρα της στη μικρή οθόνη αλλά και γιατί παρακολουθούμε σε αυτήν περισσότερους άντρες παρά γυναίκες σεφ...

Η τηλεόραση σας έχει βοηθήσει στην καριέρα σας;

Εννοείται! ∆εν νοµίζω ότι υπάρχει άνθρωπος ο οποίος έχει επικοινωνήσει τη δουλειά του µέσω της τηλεόρασης και να πει ότι η τηλεόραση δεν τον βοήθησε. Με βοήθησε και την αγαπώ την τηλεόραση. Μου αρέσει αυτό που κάνω και δεν µε υποχρεώνει κανείς να είµαι στο γυαλί. Είναι επιλογή µου.

Γιατί είναι περισσότεροι οι άντρες που μαγειρεύουν στην τηλεόραση;

Ο τηλεοπτικός σεφ είναι άλλη υπόθεση. Ας πάµε στην ουσία της δουλειάς µας, που είναι η µαγειρική. Πρόκειται για µια πολύ σκληρή δουλειά. Εγώ είχα την τύχη από την αρχή της καριέρας µου να φτιάξω τους δικούς µου χώρους και να δουλεύω στις δικές µου κουζίνες. Αυτό ήταν πάρα πολύ σηµαντικό, ώστε να αντέξω και να µεγαλώσω τα παιδιά µου. Η µαγειρική και η δουλειά στα εστιατόρια δεν είναι συµβατές µε τη µητρότητα. Εχουν ατελείωτες ώρες κούρασης. Είναι πολύ δύσκολες. Γι’ αυτό και ανεβαίνουν αρχικά οι άντρες. Η γυναίκα πρέπει επίσης να αντεπεξέλθει στον ρόλο της µητέρας. ∆εν είναι ότι ο άντρας έχει ένα ταλέντο ή µια τάση µεγαλύτερη από τη γυναίκα. Ισα-ίσα πιστεύω ότι η γυναίκα έχει αίσθηση, είναι οργανωτική. Από τη φύση µας µάθαµε να είµαστε έτσι. Οπότε έχουµε εκπαιδευτεί γι’ αυτό που θέλει η µαγειρική. Θέλει αντίληψη, δουλειά και ταπεινότητα.

Αν ήταν πιάτο η ελληνική τηλεόραση, τι λογής θα ήταν;

Θα ήταν ένα µπριάµ καλοκαιρινό, που έχει τα πάντα µέσα. Ζουµερά λαχανικά, που µελώνουν µαζί µε φρέσκιες ντοµάτες και πετιµέζι, το οποίο παίρνει τα όξινα. Αυτό είναι η τηλεόραση. Εχει τις οµορφιές, έχει τις ατυχίες και καµιά φορά ανακατεύονται πιο πολλοί, όπως γίνεται και στο µπριάµ. Οπως λιώνουν κάποια υλικά µέσα του, έτσι και κάποιοι «χάνονται» µέσα στην τηλεόραση. Κάποιοι δεν αντέχουν το σύστηµα.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved