Ντίνα Νικολάου: «Για να φέρουν τηλεθέαση δεν διστάζουν να δηµιουργήσουν καρικατούρες»
Media

Ντίνα Νικολάου: «Για να φέρουν τηλεθέαση δεν διστάζουν να δηµιουργήσουν καρικατούρες»

Η Ντίνα Νικολάου μιλάει για τη σημερινή τηλεοπτική πραγματικότητα και λέει τη γνώμη της για τα reality μαγειρικής... 

Εισπράττετε αυτή την αλήθεια από τους ανθρώπους της τηλεόρασης;

Θεωρώ ότι όσο περισσότερο απελευθερώνονται οι άνθρωποι και αποκτούν µια οικειότητα µε την εικόνα τους, τόσο πιο αληθινοί είναι. Τα πρώτα χρόνια η τηλεόραση ήταν µια ψευτιά, δηµιουργούσε µια εικόνα που δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια. Ηθελαν να δηµιουργήσουν έναν «µύθο» και µια γκλάµουρ εικόνα, γιατί πίστευαν ότι ο τηλεθεατής έχει ανάγκη να δει αυτό που δεν του συµβαίνει. Αυτό για εµένα είναι µύθος. Αλλο «παρακολουθώ», άλλο «ταυτίζοµαι» και άλλο «βλέπω και αποµακρύνοµαι από τα προβλήµατά µου».

Τα ριάλιτι γνωρίζουν επιτυχία επειδή μπορεί να ταυτιστεί ο τηλεθεατής;

Νοµίζω ότι ξεκινάει από εκεί. Οι άνθρωποι της τηλεόρασης για να φέρουν τηλεθέαση δεν διστάζουν να δηµιουργήσουν καρικατούρες και να γίνουν γραφικοί. Αυτό έχει να κάνει και µε το επίπεδο της παιδείας µιας χώρας. Εγώ είµαι στο Παρίσι από 20 ετών και τα τελευταία 13 χρόνια που κάνω τηλεόραση ζω µισό µή-να εκεί και µισό στην Αθήνα. Οταν ήρθα στην Ελλάδα, συνειδητοποίησα ότι είναι εντελώς διαφορετικός ο τρόπος που πρέπει να προσεγγίσεις τα πράγµατα. Φυσικά υπάρχουν και στη Γαλλία τα ριάλιτι που βλέπουµε και εδώ, απλώς εκεί προσπαθούν να προστατέψουν την εικόνα των ανθρώπων που συµµετέχουν, διότι γνωρίζουν τη µεγάλη επιρροή που έχει η τηλεόραση. ∆εν κάνουν καρικατούρες. Η τηλεόραση εκεί έχει κάνει βήµατα.

Οπως το «MasterChef», που απασχολεί περισσότερο για τους χαρακτήρες παρά για τη μαγειρική.

Επίτηδες διάλεξαν τους συγκεκριµένους ανθρώπους, για να δηµιουργήσουν τηλεθέαση. ∆εν το έχω παρακολουθήσει, αλλά για ποιον λόγο βάζεις σε ένα ριάλιτι µαγειρικής έναν άνθρωπο που δεν ξέρει ή δεν έχει διάθεση ή δεν προσπαθεί; Για να τον κατακρίνεις; Σε ποιον κάνει καλό όλο αυτό;

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved