Γιώργης Κοντοπόδης: «Είχα την ασφάλεια ότι δεν θα πεινάσω»
Media

Γιώργης Κοντοπόδης: «Είχα την ασφάλεια ότι δεν θα πεινάσω»

Ο Γιώργης Κοντοπόδης βρίσκεται 16 χρόνια στον χώρο της υποκριτικής, αλλά φέτος είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε τηλεοπτική σειρά. 

Ο ίδιος εξήγησε γιατί όλα αυτά τα χρόνια προτιμούσε το θέατρο και τι ήταν αυτό που τον έκανε να πει φέτος το «ναι» στην τηλεόραση.

Έγινες γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από το τηλεοπτικό σίριαλ «Κάτι χωρισμένα παλικάρια».

«Είναι μία δουλειά που ο καθένας έχει τη δική του ξεχωριστή θέση. Ήμουν ο πρωτοεμφανιζόμενος, το νέο πρόσωπο, ο ιδιαίτερος ρόλος. Είμαι στο χώρο από το 2002 και κάνω τηλεόραση για πρώτη φορά»

Γιατί συνέβη αυτό, δεν είχες προτάσεις όλα αυτά τα 16 χρόνια;

«Έχω ένα τεράστιο ελάττωμα.. δεν πηγαίνω σε ακροάσεις, σε οντισιόν, δεν μου αρέσουν, δεν θεωρώ ότι είμαι καλός, γιατί δεν φτάνουν τα 3-5 λεπτά που σου δίνει ένας άνθρωπος, εκ των πραγμάτων, όταν απέξω περιμένουν 300 συνάδελφοι, για να κριθείς αν είσαι καλός. Έτσι έγινε και στο σίριαλ τώρα... Μην πηγαίνοντας σε οντισιόν, έχω την ασφάλεια ότι δουλεύω αδιάλειπτα στο θέατρο και μάλιστα σε ρόλους που μου άρεσαν. Αν έχω παίξει σε 10 ρόλους, οι 9,5 μου άρεσαν, είμαι τυχερός»

Η δουλειά σου έδινε τη σκυτάλη για την επόμενη συνεργασία;

«Ναι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα ήρθαν ρόδινα. Το ότι μου έδινε την επόμενη δουλειά δεν σημαίνει ότι μου έδινε το αποδοχές που ίσως θα ήθελα»

Αποδοχές οικονομικές ή στο θέμα αναγνωρισιμότητας και δημοσιότητας;

«Οικονομικές, το θέμα της αναγνωρισιμότητας και δημοσιότητας μου έφυγε από πολύ νωρίς»

Γιατί, αφού είναι ένα επάγγελμα που η έκθεση γίνεται για να σε γνωρίζει ο κόσμος;

«Ναι, αλλά όταν είναι αυτοσκοπός, θεωρώ ότι απομακρύνεται. Αν κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί, είναι να έρθει αυτό, γιατί πιστεύω στις συγκυρίες, θα έρθει, αν το κυνηγήσω, δεν θα έρθει. Βγαίνοντας από τη σχολή, θεωρούσα ότι θα είναι απέξω δημοσιογράφοι, φλας, εξώφυλλα, αλλά πολύ γρήγορα τα ξεπέρασα και είπα να κοιτάξω την ουσία της δουλειάς μου. Ζώντας από τη δουλειά μου και περνώντας όμορφα θεατρικά, είπα ότι αν είναι να έρθει η κάμερα, θα έρθει. Μου είχαν προταθεί πράγματα στο παρελθόν, τα οποία δεν με κάλυπταν»

Αυτό δεν είναι πολυτέλεια για έναν ηθοποιό;

«Ισχύει, ναι, είναι. Ζούσα και ζω από τη δουλειά μου, αλλά έχω δυο γονείς, που, όταν ζοριστώ, μου λένε απλά: «Πες το μας». Ευλογημένος από τον Θεό σ' αυτό... «είχα την ασφάλεια ότι δεν θα πεινάσω»

Η πείνα είναι κακός σύμβουλος;

«Σαφέστατα και είναι λογικό να κάνεις πράγματα επειδή «πεινάς» όμως δεν χρειάστηκε κι αυτό το οφείλω στην οικογένεια μου. Οπότε, απλώς προχωρούσα» εξήγησε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved