Παπαδάκης: «Αυτοί που λένε ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα νούμερα της τηλεθέασης είναι νούμερα»
Media

Παπαδάκης: «Αυτοί που λένε ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα νούμερα της τηλεθέασης είναι νούμερα»

Ο Γιώργος Παπαδάκης βρίσκεται αρκετά χρόνια στο τιμόνι της ενημέρωσης. 

Τι λάθη κάνατε στο παρελθόν σε σχέση με τον αέρα και με την εκπομπή που τώρα τα έχετε διορθώσει πάρα πολύ;

«Είναι δυνατόν να κάνεις καθημερινή εκπομπή και να μην κάνεις λάθη; Το λάθος είναι να πιστέψεις ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω από εσένα. Υπηρετείς τις ανάγκες του κόσμου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εγώ υπηρετώ τις ανάγκες της ενημέρωσης του κόσμου. Θα μπορούσες να κάνεις μία εκπομπή η οποία θα αρέσει σε εσένα, αλλά όχι να εξυπηρετείς τις ανάγκες του κόσμου. Εμείς είμαστε ταγμένοι στο να ενημερώνουμε τον κόσμο εκλαϊκεύοντας τα θέματα και αυτό είναι, ξέρεις, κάπως δύσκολο. Γιατί παλεύεις στα όρια του λαϊκισμού πολλές φορές. Ξέρεις, δεν είσαι σε ένα σεμινάριο, όπου γίνεται επίδειξη γνώσεων. Προσπαθείς να εκλαϊκεύσεις τη γνώση που θα αποκομίσεις από το ρεπορτάζ για να γίνει κτήμα του τηλεθεατή. Πολλές φορές λέμε, τι ωραία παρέα είμαστε! Είμαστε μια καταπληκτική παρέα. Το θέμα, όμως, είναι να βγαίνεις παρέα με τον, τηλεθεατή, όχι παρέα με το συμπαρουσιαστή»

Σας επηρεάζουν τα νούμερα τηλεθέασης;

«Αυτοί που λένε ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα νούμερα της τηλεόρασης είναι... νούμερα (γέλια). - Αφού από αυτό εξαρτάται η δουλειά μας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα νούμερα έχουν σχέση με την ποιότητα μιας δουλειάς. Πολλές φορές τα νούμερα μιας τηλεοπτικής εκπομπής μπορεί να μην έχουν σχέση με την ποιότητα της, αλλά, όταν γίνεται αυτοσκοπός, τότε πουλάς την ψυχή σου στο διάβολο. Αυτό το έχω ξεπεράσει, ενώ τα λάθη του παρελθόντος -αλλά στο πολύ μακρινό παρελθόν- ήταν ότι στην προσπάθεια να κάνεις τη δουλειά σου, κάνεις εκχωρήσεις για τις οποίες μετανιώνεις. Προσπαθώ να κάνω, να κάνουμε, όσο το δυνατόν λιγότερες εκχωρήσεις. Βλέπω τα νούμερα της τηλεθέασης, αλλά δεν χτίζουν και δεν καθορίζουν ούτε τη ζωή μου ούτε το περιεχόμενο της εκπομπής μου»

Επειδή μου είπατε ότι δεν έχει σχέση μια καλή εκπομπή με τα νούμερα τηλεθέασης, αναφέρεστε κάπου συγκεκριμένα, σε κάποια εκπομπή που έχει γίνει αυτό το πράγμα;

«Και να το 'χω στο μυαλό μου, δεν θα σ' το απαντήσω. Είναι από τα στοιχεία που με διακρίνουν»

Γιατί το κάνετε όμως;

«Γιατί είμαι άνθρωπος της τηλεόρασης και δεν θέλω να μιλάω για τους συναδέλφους μου. Είναι πάρα πολύ άσχημο να κρίνεις συνάδελφο σου. Άσε να τον κρίνει ο κόσμος. Εγώ μπορεί να έχω τις προσωπικές μου απόψεις και πολλές φορές, ξέρεις, όταν κάνεις κριτική σε άλλα πρόσωπα, εμμέσως πλην σαφώς περνάει η αντίληψη ότι εσύ είσαι, καλύτερος από τους άλλους. Μακριά . από μένα αυτή η άποψη και η αντίληψη» εξήγησε στο tvkouskous.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved