Μετά την απαγορευμένη ταινία της Αλίκης έρχεται αυτή της Τζένης Καρέζη
Media

Μετά την απαγορευμένη ταινία της Αλίκης έρχεται αυτή της Τζένης Καρέζη

Η ταινία αγνοούνταν για πολλά χρόνια και πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν πως έχει χαθεί.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΛΟΙΠΟΝ, μία κόπια της έχει βρεθεί στη Γαλλία και αφού διαπιστωθεί το κατά πόσο μπορεί να συντηρηθεί, θα πάρει κι αυτή το δρόμο για την ελληνική τηλεόραση.

Η ταινία «Μια σφαίρα στην καρδιά» που είναι η μόνη ξένη παραγωγή στην οποία έπαιξε η Τζένη Καρέζη μοιάζει να έχει χαθεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως έχουν διασωθεί μόνο κάποιες αφίσες της ταινίας, τα τραγούδια του Θεοδωράκη κι ένα μικρό απόσπασμα στο οποίο η Καρέζη δεν εμφανίζεται καθώς πρωταγωνίστρια ήταν η Φρανσουάζ Αρντί.

Η ταινία, που δεν έχει παιχτεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση, γυρίστηκε το Μάιο του 1965 στη Σκύρο από το Γάλλο -τότε ανερχόμενο- σκηνοθέτη του νέου κύματος Ζαν-Ντανιέλ Πόλε. Παρά το καλό όνομα του σκηνοθέτη και τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, το «Une balle au Coeur» ήταν μια εμπορική αλλά και καλλιτεχνική αποτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στα αγγλικά η ταινία ονομάζεται «Devil at my Heels» και κυκλοφόρησε το 1966.

Ήταν μία φιλόδοξη παραγωγή, όπως τουλάχιστον προβλήθηκε από τις ελληνικές εφημερίδες, που όμως δεν κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες για μια διεθνή καριέρα στην πολυαγαπημένη ηθοποιό. Δεν ήταν η πρώτη πρόταση που είχε δεχτεί για να συμμετάσχει σε μια διεθνή παραγωγή, όμως ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια πρόταση υλοποιήθηκε, δυστυχώς χωρίς επιτυχία.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved