Τζούλι Τσόλκα: «Με σόκαρε γενικά η ζωή της Μπίλι Χόλιντεϊ»
Media

Τζούλι Τσόλκα: «Με σόκαρε γενικά η ζωή της Μπίλι Χόλιντεϊ»

Μετά την ολοκλήρωση του «Μπρούσκο», η Τζούλι Τσόλκα επέλεξε να αποστασιοποιηθεί για λίγο από την τηλεόραση και να αφοσιωθεί στο θέατρο.

Η ηθοποιός παρουσιάζει στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθήναις τη ζωή της μεγάλης τραγουδίστριας της τζαζ, Μπίλι Χόλιντεϊ, και εξηγεί στο «Mytv» γιατί έκανε αυτή την επιλογή αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Γιατί επιλέξατε να παρουσιάσετε τη ζωή της Μπίλι Χόλιντεϊ; «Η Μπίλι Χόλιντεϊ είναι μια τραγουδίστρια γνωστή για τα τραγούδια της, αλλά όχι για τη ζωή που έζησε. Το τραγούδι της στηρίζεται κυρίως στο συναίσθημα της και πολλά από αυτά που έγραψε είναι καθαρά βιωματικά. Έτσι, θέλαμε να φωτίσουμε με τον Μιχάλη Μητρούση κάποιες από τις στιγμές της ζωής της που σημάδεψαν την ίδια και τον τρόπο με τον οποίο τραγουδούσε»

Εύκολη ή δύσκολη η επιλογή των στοιχείων που θέλατε να «φωτίσετε»; «Προσωπικά, από την πρώτη στιγμή που μου έκανε την πρόταση ο Μιχάλης, άρχισα να κάνω έρευνα. Είδα ό,τι ντοκιμαντέρ έχει γίνει για την ίδια, διάβασα και τις δύο βιογραφίες που έχουν γραφτεί και φυσικά άκουγα τα τραγούδια της για να μπορέσω να έχω όσο πιο ολοκληρωμένη άποψη γίνεται. Η επιλογή των στοιχείων ήταν δύσκολη. Με τον Μιχάλη, όμως, είχαμε σύμπνοια απόψεων στο τι θέλουμε να δείξουμε. Είχαμε ξεχωρίσει τα ίδια σημεία παρόλο που διαβάσαμε σε διαφορετικές περιόδους τις βιογραφίες της»

Υπήρξε κάτι που σε εντυπωσίασε ή σε σόκαρε λόγω του ότι είχε μία ζωή με σκαμπανεβάσματα; «Με σόκαρε γενικά η ζωή της. Αυτή η γυναίκα στα 6 γνώρισε τον θάνατο, στα 10 τον βιασμό και στα 15 την πορνεία. Μέχρι εκείνη την ηλικία είχε γνωρίσει μόνο τη σκοτεινή, βίαιη πλευρά που κρύβει η ανθρωπότητα και όμως κατάφερε μέσα από τη μουσική και το τραγούδι να ανθήσει και να γίνει μία από τις σπουδαιότερες φωνές της τζαζ», λέει στο Mytv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved