«Στη Λάμψη έπαιρνα 200.000 δραχμές μεικτά το μήνα! Οι αμοιβές των πρωταγωνιστών…»

«Στη Λάμψη έπαιρνα 200.000 δραχμές μεικτά το μήνα! Οι αμοιβές των πρωταγωνιστών…»

Γνωστή ηθοποιός μιλά για τον ρόλο της στη Λάμψη, την αμοιβή της, αλλά και γιατί παραιτήθηκε από τη σειρά.

Κάνοντας ένα flashback, πώς πήρατε τον ρόλο στη «Λάμψη»;
Το 1989 ο ΑΝΤ1 αναζητούσε παρουσιάστριες. Πέρασα από οντισιόν, μίλησα με τον Θοδωρή Δρακάκη, του είπα πως ήμουν και ηθοποιός και ύστερα από λίγες ημέρες, με εντολή του Μίνωα Κυριακού, εγώ και η Ελίνα Ακριτίδου πήγαμε στον Νίκο Φώσκολο για τη σειρά που ετοίμαζε. Έτσι πήρα τον ρόλο. Βέβαια, τον Νίκο τον γνώριζα από πριν, γιατί έπαιζα στο θέατρο με τη μετέπειτα σύζυγό του Τόνια και έζησα αυτό το μεγάλο ειδύλλιο από κοντά.

Πέντε χρόνια στην… οικία του Γιάγκου Δράκου!
«Κάποια στιγμή επήλθε η κούραση από τα καθημερινά εξοντωτικά ωράρια. Έπαιρνα 200.000 δραχμές μεικτά τον μήνα, τη στιγμή που οι φήμες έλεγαν πως οι αμοιβές των πρωταγωνιστών έφταναν το 1.000.000 δραχμές. Αφορμή για την παραίτησή μου ήταν μια παρατήρηση του Νίκου Φώσκολου πως δεν αποδίδω το κείμενο αυτολεξεί. Αυτό με τσάκισε κι έφυγα. Είχα ήδη πρόταση από τον Δημήτρη Έξαρχο για τον πρώτο ρόλο στην παράσταση «Μαχαίρι στο κόκαλο» και επέστρεψα στο θέατρο» είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Βακαλοπούλου στην Espresso!

Δεν ξαναχτύπησε το τηλέφωνό σας για τηλεοπτική δουλειά;
Όχι, και δεν ξέρω γιατί. Υποθέτω πως ήμουν «σημαδεμένη», όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι, και αυτό φάνηκε στην πράξη. Ήταν λάθος να χρησιμοποιηθεί το πραγματικό μας όνομα στους ρόλους.

GALLERY