Σία Κοσιώνη: «Υπάρχει μία επιλεκτική ανάγνωση των αριθμών»
Media

Σία Κοσιώνη: «Υπάρχει μία επιλεκτική ανάγνωση των αριθμών»

Το τελευταίο διάστημα όλοι οι ιδιωτικοί σταθμοί ανακοινώνουν ότι το δικό τους δελτίο ειδήσεων είναι το πρώτο σε τηλεθέαση. Η Σία Κοσιώνη έχει καταλάβει ποιος είναι πρώτος τελικά;

«Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό μπορεί να σε οδηγήσει στην τρέλα αν δεν είσαι μέσα στα πράγματα Αν είσαι ένας απλός τηλεθεατής, απλώς βλέπεις όλους τους σταθμούς να ανακοινώνουν την πρωτιά τους. Η σωστή απάντηση είναι πώς θα το δει κανείς. Στο σύνολο των κοινών, σε όλους τους τηλεθεατές, ο ΣΚΑΪ έχει, καταφέρει μια πρωτιά που για εμάς είναι πολύ σημαντική. Είναι αποτέλεσμα αιματηρής προσπάθειας πολλών ετών» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

- Δηλαδή, τι ακριβώς κάνατε όλα αυτά τα χρόνια και το χαρακτηρίζετε «αιματηρό»;

«Δεν ήρθε ως αποτέλεσμα συνολικής διαχείρισης του προγράμματος, δηλαδή δεν είχε να κάνει, για παράδειγμα, με την τηλεθέαση που μπορεί να πήρε το δελτίο από το lead in. Είναι συσσωρευμένη προσπάθεια πολλών ετών. Πέρυσι π.χ. στις 13 Φεβρουαρίου, από το πουθενά άλλαζε μία συνήθεια πολλών ετών και κάνουμε δελτίο στις 8. Πολύ γρήγορα, βρεθήκαμε στην πρώτη θέση. Φέτος Ξεκινήσαμε στη δεύτερη θέση, κονταροχτυπηθήκαμε με τον ΑΝΤ1 και πλέον η πρωτιά του δελτίου μας είναι γεγονός. Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι έχουμε πείσει πω§ εδώ γίνεται σοβαρή δουλειά και ότι έχουμε κανονικό δελτίο ειδήσεων, συνεπές και με πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία.»

- Και πάλι, όμως, δεν μου απαντάτε πώς είναι δυνατόν να είστε όλοι πρώτοι.

«Υπάρχει μία επιλεκτική ανάγνωση των αριθμών. Ο ένας λέει ότι εγώ είμαι πρώτος στις 7. Σύμφωνοι, αλλά είσαι στις 7, δεν είναι συγκρίσιμα τα κοινά στις 7 και στις 8. Λέει κάποιος άλλος ότι είναι πρώτος στα νεανικά κοινά. Σύμφωνοι, αλλά το νεανικό είναι ένα κοινό, όχι το σύνολο του κοινού. Εμείς υποστηρίζουμε ότι είμαστε πρώτοι σε όλο το κοινό, και οι ειδήσεις απευθύνονται σε όλο τον κόσμο, δεν απευθύνονται σε συγκεκριμένη μερίδα κοινού. Πόσο μάλλον που τα νεανικά κοινά είναι αυτά που επιλέγουν λιγότερο ειδήσεις...»

-Χαρακτηρίσατε το δελτίο σας «κανονικό». Τι σημαίνει αυτό;

«Κανονικό, κατά τη γνώμη μου, είναι ένα δελτίο που αντιλαμβάνεται την επικαιρότητα. Ιεραρχεί τα θέματα με βάση τη σημαντικότητά τους. Δεν σκέφτεται τι θα παίξει πρώτο θέμα ανάλογα με το τι πουλάει περισσότερο αλλά ανάλογα με τη βαρύτητα του. Έχει σταθερό στίγμα πάνω στο ζήτημα της αξιολόγησης και δεν περιορίζεται στον εντυπωσιασμό και σε μία συγκεκριμένη ατζέντα. Ο τηλεθεατής ξέρει ότι θα ανοίξει τον ΣΚΑΪ και θα μάθει τι έχει γίνει.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved