Δημήτρης Αρβανίτης: Η νέα σειρά στον ΑΝΤ1 και όσα ετοιμάζει
Media

Δημήτρης Αρβανίτης: Η νέα σειρά στον ΑΝΤ1 και όσα ετοιμάζει

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, Δημήτρης Αρβανίτης μιλάει για τη σειρά «Έγκλημα και πάθος» που έρχεται τον Οκτώβριο στον ΑΝΤ1.

Το κανάλι του Αμαρουσίου θα φιλοξενήσει τη σειρά-ντοκιμαντέρ «Έγκλημα και πάθος», της οποίας τόσο η σκηνοθεσία όσο και η συγγραφή του σεναρίου έχουν καθαρά κινηματογραφική ματιά. Ο σκηνοθέτης, που αυτήν την περίοδο κάνει αλλεπάλληλες οντισιόν τόσο για να επιλέξει την ομάδα των ηθοποιών όσο και για στελεχώσει τη δημοσιογραφική ομάδα που θα αναλάβει την έρευνα εγκλημάτων πάθους, τα οποία έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο, αλλά και την επιστημονική ομάδα (ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, ιατροδικαστές, αστυνομικοί, δικηγόροι, οικογενειακοί σύμβουλοι) που θα αναλύει τα δραματοποιημένα γεγονότα της σειράς, μας μίλησε για τον κεντρικό άξονα της νέας τηλεοπτικής ιδέας του.

«Πάντα μου έκαναν εντύπωση τα εγκλήματα πάθους. Πώς ένας άνθρωπος από τον απόλυτο έρωτα φτάνει στο απόλυτο μίσος και στην αφαίρεση της ζωής του αγαπημένου του προσώπου; Δεν μπορούσα να κατανοήσω την άβυσσο της ψυχής του, τη ζήλια, την εκδίκηση, την κτητικότητα, την παράνοια, τον παραλογισμό. Στα ερωτικά εγκλήματα υπάρχει πάντα το ελαφρυντικό του “εν βρασμώ ψυχής”, όπως λένε και στις δικαστικές αίθουσες, αλλά σε πολλά εγκλήματα που ανατρέχω στο παρελθόν έχω διαπιστώσει ότι ο θύτης έχει σχεδιάσει και έχει προμελετήσει το έγκλημα» αναφέρει στην «Espresso» ο σκηνοθέτης και συμπληρώνει:

«Η ψυχρότητα κάποιων δολοφόνων, που σκότωσαν το αντικείμενο του πόθου τους και μετά το έπαιζαν άνετοι και το έψαχναν κιόλας, παραπλανώντας τις αστυνομικές Αρχές, είναι κάτι που μόνο ειδικοί επιστήμονες μπορούν να μας αναλύσουν, γιατί εγώ, ως δημιουργός, αδυνατώ. Ολες οι ιστορίες, λοιπόν, που θα δραματοποιήσουμε θα είναι αληθινές και θα έχουν απασχολήσει τα εγχώρια ΜΜΕ».

Η σειρά θα προβάλλεται μία φορά την εβδομάδα και τα επεισόδιά της θα είναι ωριαία. Μάλιστα, το πιλοτικό επεισόδιο ασχολείται με την απόδραση μιας ψυχιάτρου και ενός καταδίκου από τις Φυλακές Κορυδαλλού, μια υπόθεση πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα της εποχής στην οποία συνέβη. Για τον Δημήτρη Αρβανίτη, αυτή η doc fiction παραγωγή είναι ένα μεγάλο στοίχημα, καθώς, όπως μας αποκάλυψε, ο ίδιος λατρεύει ξένες σειρές-ντοκιμαντέρ, όπως είναι το «Deadly women» και το «Dark minds».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved