Αρβανίτης: «Εγώ πιστεύω στα νούμερα τηλεθέασης, αλλά έχω έναν προβληματισμό για το δείγμα»
Media

Αρβανίτης: «Εγώ πιστεύω στα νούμερα τηλεθέασης, αλλά έχω έναν προβληματισμό για το δείγμα»

Ο Κώστας Αρβανίτης μιλά για τις μετρήσεις τηλεθέασης και πόσο αυτές διαμορφώνουν τις επιλογές των καναλιών και, όπως φαίνεται, έχει ξεκάθαρη άποψη.

«Εγώ πιστεύω στα νούμερα τηλεθέασης, αλλά έχω έναν προβληματισμό για το δείγμα. Δηλαδή έχετε να μου πείτε ότι οι Έλληνες τηλεθεατές προτιμούν τα reality ερωτικών σχέσεων από μια καλή σειρά μυθοπλασίας; Το δείγμα δείχνει την τάση και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αυτή την περίοδο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα χορηγήσει πανελλαδικές άδειες καναλιών γενικής στόχευσης, πρέπει λοιπόν τα μέλη της Ανεξάρτητης Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής, τη στιγμή που θα χορηγήσουν δημόσιες συχνότητες να ρωτήσουν τους καναλάρχες ποιο είναι το περιεχόμενο του προγράμματος που έχουν σκοπό να ετοιμάσουν» λέει στην Espresso και συνεχίζει τη σκέψη του: «Σύμφωνα με τον νόμο, τα κανάλια γενικού περιεχομένου θα πρέπει να φιλοξενούν ελληνικές σειρές μυθοπλασίας, οι οποίες ως επί το πλείστον θα βασίζονται σε λογοτεχνικά βιβλία. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η αγάπη και τα συναισθήματα και τα ζητήματα που αφορούν τον έρωτα μπαίνουν κάτω από τη λογική της τηλεθέασης. Η Πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να πάρει στα σοβαρά τη βιομηχανία του ελληνικού οπτικοακουστικού θεάματος, γιατί είναι ένας κλάδος που δίνει σε πολλούς επαγγελματίες δουλειά και μειώνει την ανεργία» τονίζει.

Η ΕΡΤ είχε δημιουργήσει πρώτη τη μεσημεριανή ενημερωτική ζώνη με εκείνον, την Πόπη Τσαπανίδου -μετέπειτα και τη Μαρία Σαράφογλου-, αλλά αργότερα και την απογευματινή ενημερωτική ζώνη 6-7. «Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Ωστόσο, μπορούμε να χαιρόμαστε γι’ αυτήν την πρωτιά που δώσαμε στην ΕΡΤ και μετά την ακολούθησαν και τα ιδιωτικά κανάλια».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved