Μαρία Πρωτόπαππα: Μιλά για το ρόλο της ως Κλυταιμνήστρα
Media

Μαρία Πρωτόπαππα: Μιλά για το ρόλο της ως Κλυταιμνήστρα

Ο Γιάννης Στάνκογλου αντιμετωπίζει μια δύσκολη αναμέτρηση, καθώς ερμηνεύει δύο ρόλους, τον Αγαμέμνονα αλλά και τον Αίγισθο. Κλυταιμνήστρα είναι η Μαρία Πρωτόπαππα και Φύλακας ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

Στο πρώτο έργο της τριλογίας της «Ορέστειας» του Αισχύλου παρακολουθούμε την πορεία του Αγαμέμνονα, από την ηγεμονία στην ύβρη και την πτώση.

Η Μαρία Πρωτόππα μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της για τον ρόλο της. Κλυταιμνήστρα... γυναίκα-αράχνη ή μια μάνα που εκδικείται για το παιδί της;

«Ως γυναίκα-αράχνη ετοιμάζει το δίχτυ για το θύμα της, τον άντρα της και βασιλιά Αγαμέμνονα. Δέκα χρόνια τώρα λείπει στην Τροία προσπαθώντας να την κατακτήσει. Για να καταφέρει να πάει στον πόλεμο, εξαιτίας της προσωπικής του φιλοδοξίας, έφτασε να θυσιάσει το ίδιο το παιδί τους, την Ιφιγένεια».

Δέκα χρόνια χωρίς καμία κουβέντα παρηγοριάς από μέρους του;

«Σχεδιάζει το φόνο του και έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη του για το κρεβάτι της και για το θρόνο. Η τύφλωση του από τη ματαιοδοξία είναι κάτι που δεν του συγχώρεσε ποτέ. Και νομίζω ότι καμία μάνα δεν θα συγχωρούσε μια τέτοια πράξη -την παιδοκτονία με δόλο- για οποιονδήποτε λόγο. Την παγίδεψαν για να της πάρουν το κορίτσι της και, με τη σειρά της, τον παγιδεύει για να αποδώσει δικαιοσύνη. Το βασικό θέμα το οποίο πραγματεύεται ο Αισχύλος στην "Ορέστεια" είναι ο τρόπος που αποδίδεται δικαιοσύνη, με αυτοδικία ή όχι», περιγράφει η ηθοποιός στο περιοδικό Τηλεθεατής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved