Θοδωρής Κατσαφάδος: «Έχω παίξει σε πολλές τραγωδίες, τόσα χρόνια»
Media

Θοδωρής Κατσαφάδος: «Έχω παίξει σε πολλές τραγωδίες, τόσα χρόνια»

Ο Γιάννης Στάνκογλου αντιμετωπίζει μια δύσκολη αναμέτρηση, καθώς ερμηνεύει δύο ρόλους, τον Αγαμέμνονα αλλά και τον Αίγισθο. Κλυταιμνήστρα είναι η Μαρία Πρωτόπαππα και Φύλακας ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

Στο πρώτο έργο της τριλογίας της «Ορέστειας» του Αισχύλου παρακολουθούμε την πορεία του Αγαμέμνονα, από την ηγεμονία στην ύβρη και την πτώση.

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του για τον ρόλο του

Καταλυτικός ο ρόλος του Φύλακα;
«Στον Αισχύλο, ειδικότερα στον "Αγαμέμνονα", ο μονόλογος του Φύλακα είναι όλη η τραγωδία. Διαισθάνεται και αναγγέλλει πράγματα που θα δει ο θεατής στην εξέλιξη της παράστασης. Υπάρχει η ελπίδα και ο τρόμος μαζί. Το τραγούδι και ο θρήνος. Ο ερχομός του Αγαμέμνονα στο παλάτι μόνο χαρά δεν θα φέρει. Θα φέρει το θάνατο του».

Το κόκκινο χαλί ήταν η μεγαλύτερη ιεροσυλία στον αρχαίο κόσμο;
«Μόνο τα ομοιώματα θεών τα περνούσαν πάνω από το κόκκινο χαλί. Η Κλυταιμνήστρα που μι¬σεί τον Αγαμέμνονα γιατί θυσίασε την κόρη τους, την Ιφιγένεια, έχει ένα άσβεστο μίσος εδώ και δέκα χρόνια, έχοντας εραστή τον ξάδελφο του, που κι αυτός τον μισεί γιατί του σκότωσε τον πατέρα, ετοιμάζουν το θάνατο του. Μέσα στην αλαζονεία του και ο Αγαμέμνονας περπατά πάνω του, αλλά είναι ύβρις».

Ο Αισχύλος είναι λυρικός και μεγαλόπνοος;
«Έχω παίξει σε πολλές τραγωδίες, τόσα χρόνια. Την "Αντιγόνη", για παράδειγμα, σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Είναι ανεξάντλητα τα νοήματα σε αυτά τα έργα. Δεν είναι έργα χαρακτήρων. Είναι φιλοσοφίες. Γι' αυτό ο κόσμος δεν θα κουραστεί να τα παρακολουθεί». περιγράφει ο ηθοποιός στο περιοδικό Τηλεθεατής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved