Μανούσος Μανουσάκης: Φωτίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων
Media

Μανούσος Μανουσάκης: Φωτίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ο Μανούσος Μανουσάκης μιλά για τη νέα ιστορική σειρά του «Το κόκκινο ποτάμι» που έρχεται από τον Οκτώβριο του 2019 στο Epsilon.

To 2019 θα είναι μία χρονιά ορόσημο για τον Ποντιακό Ελληνισμό καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση θα προβάλλεται ένα σίριαλ βασισμένο στα γεγονότα που άφησαν πίσω τους 353.000 νεκρούς και κοντά στους 1.250.000 πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα.

Ο μετρ της μικρής οθόνης Μανούσος Μανουσάκης, ύστερα από χρόνια απουσίας, επιστρέφει, έχοντας στα χέρια του «Το κόκκινο ποτάμι» του ιστορικού, συγγραφέα και πρώην διπλωματικού ακολούθου, Χάρη Τσιρκινίδη.

«Ολα αυτά λειτουργούν με έναν τρόπο μεταφυσικό, μαγικό. Όταν ξεκίνησα αυτή τη διεργασία και την έρευνα και πείστηκα ότι θέλω να κάνω αυτό το έργο, δεν είχα υπόψη μου ότι συνέπεφτε με την επέτειο» αναφέρει στην «Espresso» ο κ. Μανουσάκης.

«Ακόμα, βεβαίως, είναι πολύ νωρίς, καθώς η σειρά είναι για τον Οκτώβριο του 2019, κι αυτό γιατί θέλει πάρα πολλή προετοιμασία, είναι πάρα πολύ δύσκολο έργο και θέλει πολλή προσοχή. Θέλει τεράστια ιστορική μελέτη και ήδη αρχίσαμε να μιλάμε με συλλόγους, καθώς θα χρειαστούμε πολύ κόσμο. Ωστόσο, το κύριο μέλημα είναι να είμαστε ιστορικά ακριβείς και μέσα από την πραγματική ιστορία να δημιουργήσουμε τη μυθοπλασία και αυτό το κάνει το υπέροχο βιβλίο του κυρίου Χάρη Τσιρκινίδη» προσθέτει ο Μανούσος Μανουσάκης.

«Η σειρά έχει γυρίσματα και στο εξωτερικό με σκηνικά και κοστούμια της εποχής και, για να πείσεις τον θεατή, θέλει πονηριά και από τον σκηνογράφο και από τον σκηνοθέτη αλλά και από τον φωτιστή για να μπορέσουμε να τους μεταφέρουμε σε εκείνη την εποχή. Τώρα θα ξεκινήσουμε το ρεπεράζ και την έρευνα των χώρων, ενώ σε ό,τι αφορά το κάστινγκ θα ήταν άδικο να πούμε ονόματα πριν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις» αποκαλύπτει.

Ο Μανούσος Μανουσάκης ανέφερε επίσης αν στην επιλογή του έργου έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι το κανάλι που θα φιλοξενηθεί ανήκει πλέον στον Πόντιο Ιβάν Σαββίδη. «Είναι δική μου η πρόταση, αλλά εγκρίθηκε και ανακοινώθηκε αμέσως στο πρόγραμμα. Οπότε υποθέτω ότι μπορεί ο κύριος Σαββίδης να έδωσε την έγκριση, αλλά μόνο υπόθεση μπορώ να κάνω».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved