Πάνος Κοκκινόπουλος: «Οι "διάσημοι" των ριάλιτι δανείζουν τη φήμη τους σε σίριαλ για τα φράγκα»

Πάνος Κοκκινόπουλος: «Οι "διάσημοι" των ριάλιτι δανείζουν τη φήμη τους σε σίριαλ για τα φράγκα»

Ο επιτυχημένος σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος επιστρέφει στη μικρή οθόνη,

μέσα από τη συχνότητα του Epsilon, με το σίριαλ «Ου φονεύσεις», και μιλάει στην «Εspresso» για τα πρώτα επεισόδια, ενώ θίγει τα κακώς κείμενα στην ελληνική τηλεόραση.

«Στο εγχώριο θέαμα, και δη στην τηλεόραση, παίρνουν πρόσωπα που έχουν μία προίκα δημοσιότητας από τα διάφορα ριάλιτι και τα κάνουν ηθοποιούς με σκοπό τα φράγκα! Τι δημιουργικό υπάρχει σ' αυ¬τήν την επιλογή; Είναι μια επιλογή με οικονομικά κριτήρια, με δείκτες τηλεθέασης. Οι "διάσημοι" των ριάλιτι δανείζουν τη φήμη τους σε σίριαλ για τα φράγκα. Αυτή είναι η αλήθεια. Ποιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα; Έτσι που γυρίζονται, οι καθημερινές σειρές, και οι κανονικοί ηθοποιοί παίζουν χάλια και οι ερασιτέχνες παίζουν ακόμη πιο χάλια. Αυτό θα το πληρώσουμε μακροπρόθεσμα ως κλάδος, γιατί η τέχνη εκδικείται» υποστηρίζει ο Πάνος Κοκκινόπουλος, ο οποίος επισημαίνει:

«Και στο εξωτερικό συμβαίνει σκηνοθέτες να βλέπουν ένα ωραίο πρόσωπο, που μπορεί να είναι από σερβιτόρος μέχρι μαραγκός, και να το βάζουν να παίξει στην ταινία τους, αλλά δεν το κάνουν για τα λεφτά... Τους κάνει "κλικ" το πρόσωπο».