Γιώργος Κούρος: «Καθημερινά υπάρχουν ειδήσεις που μπορεί να με συγκλονίσουν»
Media

Γιώργος Κούρος: «Καθημερινά υπάρχουν ειδήσεις που μπορεί να με συγκλονίσουν»

Ο Γιώργος Κούρος μίλησε για τα θέματα που μπορεί να τον συγκλονίσουν καθημερινά.

Ο παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 σχολιάζει πως τα διαχειρίζεται.

Στην πολύχρονη καριέρα σας στην παρουσίαση ειδήσεων υπήρξαν θέματα που σας συγκλόνισαν; Πώς τα διαχειριστήκατε;

«Καθημερινά υπάρχουν ειδήσεις που μπορεί να με συγκλονίσουν. Από τους Δίδυμους Πύργους, μέχρι την εξαφάνιση ενός μικρού παιδιού. Από μια καταστροφική πυρκαγιά, έναν σεισμό, μέχρι ένα ναυάγιο στο Αιγαίο. Για να διαχειριστείς όμως, σωστά οποιαδήποτε είδηση, θα πρέπει να τη «δεις» απέξω, όπως συνηθίζω να λέω. Να την προσεγγίσεις ως απλός παρατηρητής που καταγράφει. Να αποστασιοποιηθείς, όσο δύσκολο και να είναι. Να μην μπεις στην είδηση. Γιατί τότε κινδυνεύεις να χάσεις την αντικειμενικότητα σου».

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ ενός παρουσίασης μιας ζωντανής εκπομπής και ενός δελτίου ειδήσεων;

«Υπάρχει μία κοινή συνισταμένη: ο επαγγελματισμός που ήδη ανέφερα».

Τα τελευταία χρόνια, έχετε παρατηρήσει κάποιου είδους αποστροφή του κόσμου για την ενημέρωση εξαιτίας της κρίσης και της ανέχειας;

«Έχω παρατηρήσει ότι ο κόσμος έχει κουραστεί με τη θεματολογία των τελευταίων ετών, ακριβώς λόγω κρίσης. Και γι’ αυτό αναζητά άλλες ειδήσεις. Πιο ευχάριστες, λιγότερη δυστυχία. Ακόμα και στις δυσάρεστες ειδήσεις ο κόσμος αναζητά τη βέλτιστη πρακτική διαχείρισης. Ο κόσμος αναζητά τις λύσεις. Δεν θέλει να γίνεται μονάχα δέκτης κακών νέων. Για την ενημέρωση, όμως, αποστροφή δεν υπάρχει. Μπορεί να υπάρχει στροφή σε άλλα μέσα ενημέρωσης γιατί όλοι έχουν στραφεί στα social media αλλά όχι αποστροφή» λέει στο MY tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved