Μάριος Αθανασίου: «Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»
Media

Μάριος Αθανασίου: «Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Από... χωρισμένο παλικάρι στην οθόνη του ΑΝΤ1 συνεχίζει και το καλοκαίρι ως... υπουργός στη σκηνή του θεάτρου Λαμπέτη.

Ο Μάριος Αθανασίου μιλά στο 7 μέρες tv και μας δίνει μια γεύση από όσα γίνονται στην επιτυχημένη παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί

Άλλη μια σεζόν με τον Βασίλη Θωμόπουλο να σας σκηνοθετεί και τη Μαριάννα Τουμασάτου συμπρωταγωνίστρια.

«Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Αυτό λένε στο ποδόσφαιρο, αυτό είπαμε να κρατήσουμε κι εμείς. Παρότι τα έργο είναι γαλλικό, το βρίσκω περισσότερο ελληνικό από όλα όσα έχουμε κάνει και σε αυτό έχει συμβάλει και ο Δημήτρης Αποστόλου, ο οποίος έκανε την επιμέλεια ταυ κειμένου. Τι συμβαίνει στο υπουργείο Παιδείας; Παρακολουθούμε μια στιγμή όπου ένας υπουργός, ο Άκης, τον οποίο υποδύομαι και δεν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε και πολύ χαρισματικό, καλείται μέσα στον πανικό να περάσει ένα νομοσχέδιο για ποδιές στα σχολεία. Η Νίκη (Μαριάννα Τουμασάτου), διευθύντρια του γραφείου του, είναι αυτή που τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και τώρα και σε αυτό το θέμα. Βλέπουμε, λοιπόν, τις σχέσεις που δημιουργούνται μέσα σε αυτό το υπουργείο σχέσεις ερωτικές μεταξύ δυο ζευγαριών που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακατάλληλες κοινωνικά, και την προσπάθεια όλων να τις καλύψουν»

Έχοντας ζήσει τις εξελίξεις στην παιδεία, τι θα αλλάζατε;
«Είναι πραγματικά μεγάλη κουβέντα αυτή και δεν καλύπτεται με ημιμάθεια. Πραγματικά θα ήθελα, αν βρισκόμουν σε αυτήν τη θέση, να ψάξω το ιδανικό σύστημα μέσα από το οποίο τα παιδιά θα μπορούσαν να αγαπήσουν τα βιβλία, τη γνώση, την ιστορία και τις πληροφορίες και να καταλάβουν ότι το σχολείο δεν είναι υποχρέωση, είναι το στήριγμα όλης της ζωής. Αυτό το κενό που δημιουργείται σε αυτήν την ηλικία είναι κάτι που μας ακολουθεί αργότερα και το αποτέλεσμα του το βλέπουμε μεγαλώνοντας. Το βλέπουμε με το σκεπτικό των ανθρώπων, με την παιδεία τους, με την ψήφο τους, με την αλληλεγγύη τους», λέει ο ηθοποιός.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved