«Βρήκα τον πρώτο νεκρό- καιγόταν όταν τον είδα ακόμη στο αυτοκίνητό του»
Media

«Βρήκα τον πρώτο νεκρό- καιγόταν όταν τον είδα ακόμη στο αυτοκίνητό του»

Τα όσα είδαν σίγουρα θα τα θυμούνται για χρόνια, ενώ οι μαρτυρίες τους στο tv έθνος σοκάρουν.

Ο δημοσιογράφος του Alpha Κώστας Σαρικάς είχε το θλιβερό προνόμιο της κάλυψης της φονικής πυρκαγιάς. «Βρήκα τον πρώτο νεκρό, απίστευτη εικόνα. Αυτοκίνητα καίγονταν, έπεσα και πάλι σ' έναν απανθρακωμένο άνθρωπο. Δεν μπορώ να περιγράψω την εικόνα, καιγόταν ακόμη όταν τον είδα μέσα στο αυτοκίνητο του. Φυσικά και δεν δείξαμε τα πλάνα αυτά. Ήταν συγκλονιστικό να βλέπεις ανθρώπους καμένους. Ο Τάσος Δημόπουλος, που είναι πάντα ψύχραιμος, έλεγε και ξανάλεγε "Παναγία μου τι έζησαν αυτοί οι άνθρωποι"» ανέφερε ο Κώστας Σαρικάς. Φυσικά και κινδυνεύσαμε. Αρχικά επικρατούσε φοβερός καπνός. Αναγκαστήκαμε να φύγουμε. Δεν είχαμε ορατότητα. Κάποια στιγμή μπήκαμε στο αντίθετο ρεύμα για να γλιτώσουμε από τις πύρινες γλώσσες».

Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κατερίνα Μπατζάκη εμφανώς φορτισμένη από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας μετέφερε μια συγκλονιστική συνομιλία που είχε-κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ που έκανε στο Μάτι. «Μέσα σε μια ατμόσφαιρα αποπνικτική από τους καπνούς με πλησίασε ένας κύριος και μου είπε έντρομος ότι δύο φιλικά του πρόσωπα έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν. Λίγο πιο κάτω ένας συνάδελφος μου έδωσε τη χαριστική βολή λέγοντας μου ότι είδε δύο κοριτσάκια απανθρακωμένα. Αυτή την εικόνα δεν μπορώ να τη βγάλω από το μυαλό μου. Για πόση ώρα δεν μπορούσα να βγω ζωντανά να δώσω ρεπορτάζ γιατί δεν υπήρχε ρεύμα σε όλο το Μάτι κι έτσι αναγκαζόμουν το ρεπορτάζ να το λέω τηλεφωνικώς», εξήγησε στο tvέθνος.

Εικόνες προσφυγιάς θύμισαν στον ρεπόρτερ του Alpha Αλέξη Κουβέλη τα όσα κατέγραψε για λογαριασμό του καναλιού το μοιραίο βράδυ της μεγάλης καταστροφής: «Ο κόσμος έπεφτε στη θάλασσα για να σωθεί. Ήταν τραγικές στιγμές. Σε πολύ λίγο έγινε το κακό. Όταν έφθασα στη θάλασσα καταγράψαμε αποκλειστικές εικόνες με τον κόσμο σε απελπιστική κατάσταση. Ήταν μια στιγμή προσφυγιάς θα έλεγα. Μου ήρθαν στο μυαλό εικόνες με τους πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Άνθρωποι να περιμένουν ανήμποροι. Ήταν από τα πιο δύσκολα ρεπορτάζ χωρίς αμφιβολία. Οι εικόνες ήταν συγκλονιστικές. Άλλοι με τα εσώρουχα τους, ηλικιωμένοι, αστυνομικοί, ένα περίεργο κοντράστ ανθρώπων ταλαιπωρημένων».

Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μαρία Βούσουλα βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας το πρωί της Τρίτης, καλύπτοντας το ρεπορτάζ έξω από το σπίτι όπου βρέθηκαν τα 26 πτώματα. «Ήταν σοκαριστικό» είπε στο Tvέθνος «Βλέπεις συγγενείς που είναι γύρω σου και ψάχνουν. Τα βλέμματα και η αγωνία μην τυχόν είναι κάποιος δικός τους νεκρός. Όταν αμέσως μετά βλέπεις τη σακούλα κίτρινη, που σημαίνει ένα πτώμα - ε, τότε νιώθεις τη γροθιά στο στομάχι, ένα σφίξιμο και έναν πόνο στην καρδιά. Αποστασιοποιείσαι αρχικά για να μεταδώσεις με ψυχραιμία την είδηση, παίρνεις μια ανάσα και προχωράς. Και μόλις κλείσουν οι κάμερες λες, αν ήμουν εγώ στη θέση τους;».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved