Βίκυ Χαντζή: «Ο ρόλος των δημοσιογράφων δεν είναι να καλύπτουν κηδείες…»
Media

Βίκυ Χαντζή: «Ο ρόλος των δημοσιογράφων δεν είναι να καλύπτουν κηδείες…»

Η Βίκυ Χαντζή μιλάει για την τραγωδία στο Μάτι. Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Alpha Παντού» αποκαλύπτει αν έχει βρεθεί δημοσιογραφικά σε δύσκολη θέση και σχολιάζει αν πρέπει να παρουσιάζονται όλες αυτές οι τραγικές ιστορίες.

Εχετε βρεθεί ποτέ δημοσιογραφικά σε δύσκολη θέση; Πώς βιώσατε την τραγωδία στο Μάτι;

«Με σφιγμένο το στομάχι, όπως όλοι οι συνάδελφοι. Μέχρι τώρα πίστευα πως οι πλημμύρες στη Μάνδρα ήταν ό,τι χειρότερο είχαν δει τα μάτια μου στο ρεπορτάζ... Δεν ήταν όμως. Στο Μάτι, άνθρωποι έγιναν στάχτη. Κάηκαν ζωντανοί μαζί με τα παιδιά τους. Αυτοκίνητα έλιωσαν, σπίτια απανθρακώθηκαν, περιουσίες καταστράφηκαν. Υπήρξαν στιγμές που τόσο εμείς από το στούντιο, πολύ περισσότερο δε οι συνάδελφοι που βρίσκονταν στο σημείο δεν βρίσκαμε λέξεις για να περιγράψουμε...»

Υπήρξαν υπερβολές στην τηλεοπτική κάλυψη; Κάποιοι μίλησαν ακόμη και για τρομολαγνεία από τα κανάλια.

«Το γεγονός από μόνο του ξεπερνούσε τα όρια της λογικής. Δεν χρειαζόταν κανένας δημοσιογράφος να προσπαθήσει για κάτι παραπάνω. Παρ' όλα αυτά μπορώ να σου απαντήσω για τον Alpha, γιατί ήμουν εκεί. Ο ΑΙpha σε όλα τα μεγάλα γεγoνότα βάζει συνειδητά μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο ρεπορτάζ και στον εντυπωσιασμό. Επιλογή του καναλιού ήταν να μεταδώσει την είδηση, αποκρύπτοντας τις σκληρές εικόνες, σεβόμενο τόσο τις οικογένειες που αγωνιούσαν όσο και τους τηλεθεατές».

Πρέπει να παρουσιάζονται όλες αυτές οι τραγικές ιστορίες ή να υπάρχουν πλάνα από τις κηδείες;

«Ο ρόλος των δημοσιογράφων δεν είναι να καλύπτουν κηδείες. Ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να αναδεικνύουν τα λάθη, τις ελλείψεις και τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού, ώστε να εξασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρξουν στο μέλλον και άλλες κηδείες», λέει στο TV ΕΘΝΟΣ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved