Media

Γιάννης Στάνκογλου: «Στην πρεμιέρα, στο Ηρώδειο, κατάλαβα ότι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου»

Γεννημένος ηθοποιός!

Για την απόφαση να ασχοληθεί με την υποκριτική αλλά και για τη στιγμή εκείνη που κατάλαβε ότι ήταν γεννημένος ηθοποιός, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Γιάννης Στάνκογλου

Γίνατε ηθοποιός από επιλογή ή από τύχη;
«Είναι ένα κράμα αυτών των δύο. Κάποιοι φίλοι μου φοιτούσαν σε δραματική σχολή. Και εκείνη την εποχή και εγώ είχα την ανάγκη να εκφραστώ. Είχα ένα απόθεμα όχι γνώσης, αλλά πραγμάτων που είχα διαβάσει και ήθελα κάπου να τα εκτονώσω. Και αυτά που μου μετέφεραν οι φίλοι ότι έκαναν εκεί με γοήτευαν πολύ».

Και συνειδητοποιήσατε αμέσως ότι είστε γεννημένος για αυτό;
«Όχι. Καθώς τελείωνα το δεύτερος έτος το κατάλαβα. Πήρα τότε μέρος στον "Κοριολανό" του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Στούρουα, με τον Γιώργο Κιμούλη. Στην πρεμιέρα, στο Ηρώδειο, κατάλαβα ότι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου».

Πριν από έναν μήνα παίξατε για ακόμη μία φορά στην Επίδαυρο. Το απολαύσετε;

«Είναι ένας χώρος που παραμένει τόσες χιλιάδες χρόνια με αυτή την υπέροχη ενέργεια, που δεν σου επιτρέπει να κάνεις λάθος. Γενικά, μου αρέσει να εξερευνώ διάφορες γωνιές της. Με πηγαίνει σε αυτές ένας φύλακας, ο Νίκος. Είναι εκεί τριάντα, σαράντα χρόνια. Με το που θα πατήσω το πόδι μου στην Επίδαυρο "καθαρίζω" πάντα τη θυμέλη, απομακρύνω τα χώματα. Είναι σαν μια ιεροτελεστία δική μου», λέει ο ίδιος στο Βήμα.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved