Τζίμα-Λάμπρου: «Το ζωντανό πρόγραμμα έχει τη γοητεία του, αλλά είναι μαραθώνιος»
Media

Τζίμα-Λάμπρου: «Το ζωντανό πρόγραμμα έχει τη γοητεία του, αλλά είναι μαραθώνιος»

Η Ράνια Τζίμα και ο Σπύρος Λάμπρου μιλούν για την επαγγελματική τους σχέση.

Οι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές της εκπομπής «ΑLPHA Ρεπορτάζ» σε πρόσφατη συνέντευξή τους αναφέρθηκαν επίσης στο πόσο δύσκολο είναι το φορτίο της ενημέρωσης και του ζωντανού προγράμματος.

Σε δύσκολες τηλεοπτικά χρονιές, πως αισθάνεστε που η εκπομπή πήρε το «πράσινο φως» για 2η σεζόν; Νιώθετε ότι κερδίσατε το στοίχημα;

Ράνια Τζίμα: «Βλέπω ότι τα τελευταία χρόνια εκπομπές συνεχίζουν για περισσότερες χρονιές από μία. Χαίρομαι που, τουλάχιστον σε αυτό το θέμα, δεν διακρίνω τηλεοπτική αστάθεια. Οσον αφορά στο στοίχημα, δεν το βλέπω ως δική μας νίκη. Πρόκειται για μία απόφαση του καναλιού να έχει ένα συγκεκριμένο προσανατολισμό εκείνη την ώρα».

Σπύρος Λάμπρου: «Δεν ξέρω αν κερδίσαμε το στοίχημα, πιάσαμε όμως τους στόχους που μας είχε ζητήσει ίο κανάλι. Είναι επιτυχία, λοιπόν, για εμένα το ότι πάμε και δεύτερη χρονιά, και μάλιστα η εκπομπή θα κρατά περισσότερο. Θέλω, όμως, να πω ότι είχαμε τρομερή στήριξη και από τον κ. Παπαδρόσο αλλά και από τους συναδέλφους του δελτίου που μας έδιναν ρεπορτάζ».

Μείνατε ικανοποιημένοι από την πορεία της εκπομπής την πρώτη χρονιά;

Ρ. ΤΖ.: «Εξαρτάται το πώς το βλέπει κάποιος. Η εκπομπή έκλεισε με ένα 11 % στο νεανικό κοινό και στο σύνολο. Στο νεανικό, με μικρή διαφορά, περάσαμε μπροστά από τον ανταγωνισμό, στο ενημερωτικό κομμάτι. Αν ακούσεις το 11 %, θα πεις «χάλια». Ομως, αυτός ο αριθμός δεν στέκεται μόνος του. Πρέπει να δεις τι υπήρχε εκεί πριν, πόσο έκανε, πρέπει να σκεφτεί κάποιος ότι αυτή η ζώνη είχε να ενεργοποιηθεί πάρα πολλά χρόνια. Οπότε, αν λάβουμε υπ' όψιν μας όλα αυτά, ναι, πήγαμε καλά. Η εκπομπή έχει έναν παλμό, ένα σφυγμό».

ΣΠ. Λ.: Συμφωνώ απόλυτα με τη Ράνια.Για εμένα ήταν στοίχημα το να κρατήσω ζωντανή μία ζώνη που είχε να ενεργοποιηθεί πάρα πολλά χρόνια. Νομίζω ότι το καταφέραμε... Οι επιτυχημένες εκπομπές είναι αυτές που βασίζονται σε μία καλή παρέα που λένε ,τις ειδήσεις με το όνομα τους».

Πόσο δύσκολο είναι το φορτίο της ενημέρωσης και της καθημερινής μάχης ενός ζωντανού προγράμματος;

Ρ. ΤΖ.: «Αυτή είναι η γοητεία της δουλειάς, το να μην ξέρεις τι επιφυλάσσει η καθημερινότητα στο γραφείο και κατά τη διάρκεια της εκπομπής»>

ΣΠ. Λ.: «Το ζωντανό πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να ακολουθείς την επικαιρότητα κάθε μέρα και να τη δίνεις στον κόσμο να την καταλαβαίνει όσο πιο απλά γίνεται, την ίδια στιγμή που θα του δίνεις το κάτι παραπάνω. Κάθε μέρα είναι μία νέα μέρα, κάνουμε μαραθώνιο, θέλουμε να βελτιωνόμαστε».

Ποια είναι η μεταξύ σας σχέση;

Ρ. ΤΖ.: «Με τον Σπύρο έχουμε εξαιρετική σχέση. Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι; επαγγελματίες με χρόνια στη δουλειά, είναι παιδαριώδες να τσακωνόμαστε με όρους ματαιοδοξίας. Ευτυχώς, δεν συμβαίνει...»

ΣΠ. Λ.: «Είμαστε και οι δύο παιδιά της ενημέρωσης κοιτών ειδήσεων. Στόχος μας είναι οι ειδήσεις και όχι·τα σταριλίκια, οι ντιβιντισμοί, το ωραίο μακιγιάζ το παιχνίδι της ματαιοδοξίας. Η σχέση μας, λοιπόν, είναι εξαιρετική», σχολιάζουν στο TV KOUS KOUS.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved