Πέτρος Καρσιώτης: «Πρέπει να λειτουργείς επαγγελματικά»
Media

Πέτρος Καρσιώτης: «Πρέπει να λειτουργείς επαγγελματικά»

Υπηρετεί χρόνια το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Πως νιώθει όμως ο Πέτρος Καρσιώτης όταν βρίσκεται στο στούντιο και παρουσιάζει ενημερωτική εκπομπή;

Ο κόσμος σας έχει γνωρίσει ως αστυνομικό ρεπόρτερ. Νιώθετε το ίδιο άνετα στο στούντιο, παρουσιάζοντας μια ενημερωτική εκπομπή;
«Το ίδιο και καλύτερα! Κι αυτό γιατί με την παρουσίαση της εκπομπής, γίνεται πράξη ένα επαγγελματικό μου όνειρο. Να ανοίγουν οι δημοσιογραφικοί ορίζοντες σε όλους τους τομείς της ζωής και όχι μόνο στα πλαίσια ενός ρεπορτάζ, το οποίο υπηρετώ πάνω από τριάντα χρόνια. Όταν, δε, γνωρίζεις το θέμα που παρουσιάζεις, νιώθεις άνετα είτε είσαι στο δρόμο είτε είσαι στο στούντιο».

Το φετινό καλοκαίρι σημαδεύτηκε από τις πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς. Πώς μπορεί κάποιος να είναι προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο σε ζωντανή σύνδεση;
«Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να λειτουργείς επαγγελματικά και να ελέγχεις το ψυχικό σου φορτίο. Η ενημέρωση του τηλεθεατή πρέπει να είναι πλήρης και έγκυρη. Δεν πρέπει να προκαλείς πανικό, ούτε επιπλέον φόρτιση. Το γεγονός σε υπερβαίνει. Λειτουργείς σαν μέλος μιας ομάδας».

Πώς κρίνετε την κάλυψη του θέματος αυτού από τα κανάλια;
«Οι συνάδελφοι, που υπηρετούν το ελεύθερο ρεπορτάζ είναι αυτοί που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος και βίωσαν από κοντά τον πόνο των θυμάτων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή κατά την οποία το συνεργείο του ΑLΡΗΑ βρέθηκε στο σημείο όπου είχαν εγκλωβιστεί οι 26 άνθρωποι. Χρειαζόταν δύναμη ψυχής από τους δημοσιογράφους να σταθούν εκεί και να συνεχίζουν το ρεπορτάζ».

Το «ΑLΡΗΑ Παντού» πρόβαλε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τη ζωή με αισιόδοξο τρόπο. Πήρατε κάποια μάθημα από αυτούς;
«Συνηθισμένος να προσεγγίζω, κατά κανόνα, τα λεγόμενα βαριά θέματα της επικαιρότητας, δεν φανταζόμουν ότι θα ανοιγόταν στα μάτια μου αυτός ο όμορφος κόσμος. Είναι ωραίο να νιώθεις πως προσφέρεις στους τηλεθεατές αυτή τη δυνατότητα και ταυτόχρονα να παίρνεις και ο ίδιος μαθήματα ζωής μέσα στο πλαίσιο της δουλειάς σου», λέει στο 7MEΡΕΣ TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved