Δημήτρης Κοτταρίδης: «Με απλά λόγια, έχουμε διώξει τον κόσμο»
Media

Δημήτρης Κοτταρίδης: «Με απλά λόγια, έχουμε διώξει τον κόσμο»

Ο Δημήτρης Κοτταρίδης έχει οξύ χιούμορ και εμπεριστατωμένη άποψη τόσο για το τι σημαίνει είδηση όσο και για το τι φταίει στη σημερινή τηλεόραση.

Φέτος τα γεγονότα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστα. Σε απαιτητικές ειδήσεις καταφέρνει ο ίδιος να αποστασιοποιηθεί συναισθηματικά;

«Όχι, όσο και να θες να κρατήσεις μια απόσταση από τέτοια τραγικά γεγονότα, είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρεις - ιδιαίτερα αν βρίσκεσαι στην καρδιά τους και τα βιώνεις από κοντά. Είναι λογικό και να οργίζεσαι, και να συγκινείσαι, και να τρελαίνεσαι πολλές φορές. Αυτό, πάντως δεν πρέπει να επηρεάζει την κρίση σου ή την αμερόληπτη παρουσίαση των γεγονότων», λέει ο δημοσιογράφος του Ant1 στην εφημερίδα Real.

Πώς αξιολογεί τη στροφή του κόσμου στην ενημέρωση και την κοινωνική πλευρά της είδησης;

«Μεγάλη συζήτηση... Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει η λογική ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική και προτιμά ένα πιο ελαφρύ δελτίο Ειδήσεων. Όσοι το υποστηρίζουν πατούν πάνω στα νούμερα της τηλεθέασης που πράγματι δείχνουν κάτι τέτοιο. Τα νούμερα, όμως μετρούν τη γνώμη συγκεκριμένης μερίδας της κοινωνίας που βλέπει ακόμα ειδήσεις. Για εμένα υπάρχει ένα τεράστιο κομμάτι που έχει αποφασίσει να κλείσει τον δέκτη του ακριβώς γιατί είτε δεν εμπιστεύεται είτε δεν βρίσκει αυτό που θα ήθελε σε μια ενημερωτική εκπομπή. Με απλά λόγια, έχουμε διώξει τον κόσμο και κάνουμε αναλύσεις πάνω από ένα μικρό κομμάτι της πίτας. Η ενημέρωση που βασίζεται σε θέματα της πολιτικής επικαιρότητας δεν είναι απαραίτητο να παρουσιάζεται με στεγνό και δύσπεπτο τρόπο. Μπορείς να κάνεις ένα γρήγορο, έγκυρο και έξυπνο δελτίο, με χιούμορ και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών που παρέχουν απεριόριστες δυνατότητες χωρίς να είναι και ακριβές- και να καταφέρεις να προσελκύσεις κόσμο. Για να έχεις όμως, υψηλά νούμερα τηλεθέασης και για να σε εμπιστεύεται ο πολίτης πρέπει να είσαι αξιόπιστος χωρίς κραυγές και αυτό είναι κάτι που κερδίζεται με συνέπεια και σκληρή δουλειά», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved