Γιώργος Παπαδάκης: «Δεν μπορούμε να ψυχολογήσουμε τον τηλεθεατή και τις ανάγκες του»
Media

Γιώργος Παπαδάκης: «Δεν μπορούμε να ψυχολογήσουμε τον τηλεθεατή και τις ανάγκες του»

Για 28η τηλεοπτική χρονιά ο Γιώργος Παπαδάκης θα λέει «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής λίγο πριν την πρεμιέρα του στις 17 Σεπτεμβρίου μιλάει για τις φετινές αλλαγές στον ΑΝΤ1, για τα περσινά λάθη και τον λόγο που η εκπομπή θα ξεκινάει νωρίτερα.

-Πώς σου φαίνονται οι φετινές αλλαγές στον ΑΝΤΙ;
«Δεν τις ξέρω όσο κι αν σου κάνει εντύπωση. Τις μαθαίνω κι εγώ όπως οι τηλεθεατές. Δεν θέλω να ανακατεύομαι με κάτι που δεν αφορά τη δουλειά μου. Επιπλέον, δεν είμαι κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Εχω εμπιστοσύνη σε αυτά που θα γίνουν, κάτι λίγα έχω ακούσει και ελπίζω ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή».

-Θεωρείς ότι έγιναν λάθη από τον ΑΝΤΙ ή έφταιξαν οι συγκυρίες;
«Μπορώ να πω ότι ήταν ένας συνδυασμός λαθών και συγκυριών. Ηταν μία περίεργη χρονιά. Τα κανάλια δεν ενδιαφέρθηκαν για την αυτονομία τους σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του προγράμματος, αλλά για το κυνήγι της τηλεθέασης κοιτάζοντας τη δουλειά των άλλων και όχι τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι. Αυτό είναι λάθος. Γενικότερα στην τηλεόραση δεν πρέπει να παρασύρεσαι από την επιτυχία του ανταγωνισμού, η οποία μπορεί να είναι και συγκυριακή. Αλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί καθώς υπάρχουν προγράμματα τα οποία έχουν χτυπήσει 80άρια και την επόμενη χρονιά δεν τα έβλεπε κανείς. Υπάρχουν πρόσωπα πού πρωταγωνίστησαν σε πολλές εκπομπές και ήταν πασίγνωστα και «διάσημα», όπως λέμε στην Ελλάδα, και την επόμενη χρονιά δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους».

-Γιατί πιστεύεις ότι οι εκπομπές δεν κάνουν πλέον 80άρια σε τηλεθέαση;
«Γιατί υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και διασπορά προγράμματος που δημιουργεί νέες τάσεις. Υπάρχουν μερικές σταθερές σε κάποιες ζώνες και σε κάποιες εκπομπές, αλλά λείπει η φρεσκάδα. Είναι και υποψιασμένος πλέον ο κόσμος. Εχει εκπαιδευτεί ο τηλεθεατής, τα έχει δει όλα, από το καλύτερο μέχρι το χειρότερο».

-Εχεις καταλάβει τελικά ποιοι βλέπουν τηλεόραση;
«Ειλικρινά όχι. Υπάρξουν προγράμματα που μου κάνει φοβερή εντύπωση το ότι πετυχαίνουν υψηλή τηλεθέαση, υπάρχουν και άλλα που δεν κάνουν ενώ θα έπρεπε να κάνουν. Εχω την αίσθηση ότι σε αυτό επηρέασε και λίγο η κρίση. Δεν μπορούμε να ψυχολογήσουμε τον τηλεθεατή και τις ανάγκες του. Τα έχω λίγο χαμένα».

-Εσύ πώς θωρακίζεσαι απέναντι σε όλο αυτό που συμβαίνει;
«Προσπαθώ να διατηρήσω την αξιοπρέπεια μου, να κάνω λίγες εκπτώσεις, να αγαπώ αυτό που κάνω και να μην το κάνω για τα λεφτά και την τηλεθέαση. Αγαπώ αυτό που κάνω και θέλω να το κάνω με συνέπεια».

-Γιατί αποφασίστηκε φέτος να ξεκινάτε νωρίτερα, στις 6 το πρωί;
«Για δύο λόγους. Ο ένας είναι ο ανταγωνισμός. Δεν μπορεί σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, η μία ομάδα να παίζει τρία ημίχρονα και η άλλη δύο. Ακόμη κι αν κερδίζεις. Ο δεύτερος είναι ότι δεν μπορεί να λες στον κόσμο ότι η μέρα σου ξεκινά μαζί του και να ξεκινά μία ώρα αργότερα απ’ ό,τι ξεκινά η μέρα του μέσου πολίτη. Εμείς, άλλωστε απευθυνόμαστε στον μέσο πολίτη», τονίζει στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved