Ο σκηνοθέτης του «Λόγω Τιμής»: «Το θέμα των σχέσεων και των φίλων πάντα αφορά»
Media

Ο σκηνοθέτης του «Λόγω Τιμής»: «Το θέμα των σχέσεων και των φίλων πάντα αφορά»

Η σειρά «Λόγω Τιμής» επιστρέφει με νέα επεισόδια. 

Ο σκηνοθέτης Λάμπης Ζαρουτιάδης έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση με αυτή τη σειρά και ο ίδιος μίλησε για τη σειρά: «Στην αρχή, η ιστορία διαδραματιζόταν στον Βόλο. Έθεσα όρο να γίνει στην Πάτρα, γιατί κατάγομαι από εκεί, ήξερα καλά την πόλη και ήθελα να εντάξω και το καρναβάλι. Και τελικά λειτούργησε. Στην αρχή, οι κάτοικοι της Πάτρας μας έβριζαν γιατί κλείναμε τους δρόμους για τα γυρίσματα, αλλά τελικά μας αγάπησαν όταν είδαν πόσο αγαπήθηκε η πόλη». Οι επτά φίλοι από την Πάτρα ενώνονται ξανά και η αναμονή είναι ήδη μεγάλη.

Η σειρά γίνεται αφετηρία για τη θριαμβευτική εκκίνηση των Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, Αλεξανδρή, Γιώργου Πυρπασόπουλου, Χριστίνας Αλεξανιάν, Αγγελικής Δημητρακοπούλου και Βίκυς Βολιώτη. Οι περισσότεροι ήταν γνωστοί στον χώρο του θεάτρου, ενώ κάποιοι είχαν παίξει στον κινηματογράφο και ήδη τα ονόματα τους συζητούνταν. Αυτό που τους έλειπε ήταν μια καλή ευκαιρία για να κάνουν ένα μαζικό hit. Να περάσουν στο μεγάλο τηλεοπτικό κοινό, να γίνουν mainstream. Και αυτή η ευκαιρία τους δόθηκε με αυτήν τη σειρά. Ο μόνος γνωστός πρωταγωνιστής ήταν ο Άλκης Κούρκουλος, που προερχόταν από την Αναστασία. Έκτοτε, όλοι αυτοί άρχισαν σιγά-σιγά να δημιουργούν αυτό που ονομάζουμε «νέο ελληνικό star system» και απέκτησαν κοινό, θαυμάστριες και κύρος. Ο σκηνοθέτης Λάμπης Ζαρουτιάδης και η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου επέλεξαν, όπως αποδείχτηκε, το ιδανικό cast. Ο σκηνοθέτης ανέφερε στο down town: «Δεν εξηγείται μια επιτυχία. Δεν ξέραμε τι απήχηση θα έχει. Ξεκινήσαμε με την πρόθεση να κάνουμε μια καλή σειρά. Υπήρχε ένα καλό, δυνατό κείμενο. Επιλέξαμε ηθοποιούς που θεωρούσαμε ότι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Δεν είχαμε καν φανταστεί το μέγεθος της απήχησης, που θα είχε. Αυτοί που διαλέξαμε ήταν η πρώτη μας επιλογή. Κανείς δεν μας είπε "όχι"».

Όσο για το πώς 20 χρόνια μετά κάνει τηλεθεάσεις στις επαναλήψεις, μας λέει: «Ήταν μια παρέα φίλων που όλοι μπορούσαν να ταυτιστούν μαζί της. Ένας ύμνος στη φιλία. Ελπίζαμε να είναι καλή και το ευχάριστο είναι ότι είχαμε σύμμαχο την ενέργεια των συντελεστών. Οι πρωταγωνιστές δεν έπαιζαν την παρέα, ήταν παρέα. Την αλήθεια της σειράς την αγκάλιασε ο κόσμος. Ποια ήταν η αλήθεια της; Είχε να- κάνει με τα πιο απλά πράγματα που είναι και τα πιο σύνθετα, δεν είχε υπεκφυγές, δεν είχε ψέματα Ήταν σαν να ανοίγαμε τις ψυχές μας και να τις καταθέταμε, Αρχικά ήταν να προβληθούν 21 επεισόδια και τελικά λόγω της επιτυχίας έγιναν 32. Κάτι που η Μιρέλλα δεν ήθελε ποτέ, αλλά το ήθελε το κανάλι και τελικά το κάναμε. Τώρα γιατί έχει και σήμερα επιτυχία; Το θέμα των σχέσεων και των φίλων πάντα αφορά. Και αφορούσε και σε μια εποχή που ο κόσμος θέλει κατά κάποιον τρόπο να επιστρέψει. Δεν νομίζω ότι το βλέπουν σαν κάτι νοσταλγικό, το βλέπουν σαν κάτι που τους αφορά στο σήμερα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved