Το τελευταίο «πέταγμα» του Θανάση Βέγγου στην ΕΡΤ1
Media

Το τελευταίο «πέταγμα» του Θανάση Βέγγου στην ΕΡΤ1

Στο φετινό πρόγραμμα της η ΕΡΤ1 θα εντάξει τη σειρά «Το πέταγμα του κύκνου» με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο.

Ήδη ο σκηνοθέτης της ταινίας Νίκος Τζίμας την μετατρέπει σε σίριαλ προκειμένου να προβληθεί τον Νοέμβριο μέσα από το νέο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο Νίκος Τζίμας, που είναι γνωστός ως ο σκηνοθέτης των ταινιών «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» και «Αστραπόγιαννος», επιζητούσε η αγαπημένη αυτή ταινία του να βγει στην τηλεόραση αφού θέλει διακαώς, όπως χαρακτηριστικά λέει, «να τη δουν οι Έλληνες από κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

Αυτό το διάστημα ο σκηνοθέτης περνά πολλές ώρες στο μοντάζ προκειμένου να ετοιμάσει τα πέντε 45λεπτα επεισόδια που του ζήτησε η δημόσια τηλεόραση μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Αν όλα πάνε καλά, το πρώτο επεισόδιο θα προβληθεί στην ΕΡΤ1 μέσα στον Νοέμβριο. Στη σειρά θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πολλούς Έλληνες και ξένους ηθοποιούς μεταξύ των οποίων και οι James D’Arcy, Alicia Witt, Colm Meaney, Linda Gray, Larry Hagman, Tom Frederic, Georgina Rylance, Γιάννης Βούρος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης· Αγγελος Αντωνόπουλος, Πέτρος Φυόσουν, Βασίλης Μαυρομάτης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ρένος Χαραλαμπίδης. Εξέχουσα θέση στη σειρά έχει και ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος, που στην ταινία αυτή έκανε την τελευταία κινηματογραφική του εμφάνιση.

Μιλώντας στο «TV Εθνος» ο κ. Τζίμας ανέφερε μεταξύ άλλων για την υπόθεση της σειράς: «Ο ήρωας μου ο Αλέξης ως φοιτητής στο Πολυτεχνείο, είναι επαναστάτης παθιασμένος με τη ζωή, τη φύση, τον έρωτα. Στην πορεία της ζωής του όμως καταλήγει να γίνει ένα ακόμη "Golden Boy" μιας πολυεθνικής εταιρείας ένα γρανάζι στον μηχανισμό, που πολεμούσε στο παρελθόν. Έτσι, παρασυρμένος, από την επιτυχία, αφήνει πίσω του αξίες φίλους και την ίδια του την οικογένεια, Η ζωή του παίρνει τραγική τροπή, όταν η απληστία της εταιρείας στην οποία είναι στέλεχος γίνεται η αιτία για μια μεγάλη οικολογική καταστροφή, με πολλά ανθρώπινα θύματα».

Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης ταινίας έγιναν γυρίσματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό, όπως Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον κ. Τζίμα, το «Πέταγμα του κύκνου» είναι ένα κοινωνικό-πολιτικό θρίλερ που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. «Ηθελα να κάνω μια ταινία πάνω στα κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα του σήμερα, που καίνε. Μέσα από μια συναρπαστική περιπέτεια να βγαίνουν μεγάλα συναισθήματα, ο έρωτας, η αγάπη, οι αξίες, η φιλία, η ομορφιά της φύσης. Που όλα έχουν απαξιωθεί και χάνονται και μαζί τους χανόμαστε και εμείς» τόνισε.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved