Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Εγώ το ρόλο τον συνάντησα αφού εμφανίστηκε το παιδί»

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Εγώ το ρόλο τον συνάντησα αφού εμφανίστηκε το παιδί»

Φέτος απολαμβάνουμε την ηθοποιό στη νέα δραματική σειρά του Ant1 «Η επιστροφή».

Τι ήταν αυτό που έκανε την ηθοποιό να πει το «ναι» στην πρόταση;

«Πρωταρχικά το σενάριο, γιατί είναι και το βασικό υλικό μιας δουλειάς. Το συγκεκριμένο έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για εμάς που παίζουμε αλλά και για τους θεατές. Επίσης, ρόλο έπαιξαν οι συνεργασίες, η παραγωγή, όλα αυτά τα στοιχεία που συμβάλλουν ώστε μια δουλειά να έχει αξιοπρέπεια και να είναι επαγγελματική».

Αν περιγράφαμε τη μορφή που υποδύεται, θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια γυναίκα που έχει πάθει εμμονή μετά την εξαφάνιση του παιδιού της. Ποια όμως είναι η δική της ανάγνωση για αυτήν τη γυναίκα;

«Εγώ το ρόλο τον συνάντησα αφού εμφανίστηκε το παιδί. Η γυναίκα αυτή στα είκοσι χρόνια που πέρασαν ζούσε σαν να κόλλησε η βελόνα σε αυτό το συμβάν. Φαντάζομαι ότι είναι πολύ λογικό όταν έχεις χάσει ένα παιδί δεν νομίζω να υπάρχει κάτι πιο τραγικό από αυτό. Όταν λοιπόν εμφανίζεται, είναι φυσικό να προσκολληθείς και να κεντράρεις μόνο σε αυτό, χωρίς να μπορείς να δεις γύρω σου τι συμβαίνει... Γιατί αυτό γίνεται με αυτήν τη γυναίκα, αυτήν τη στιγμή»

Πώς όμως μια μητέρα μπορεί να πιστέψει ένα τέτοιο ψέμα;

«Πανεύκολο για έναν άνθρωπο που περιμένει ένα θαύμα. Νομίζω ότι εκεί πάτησε και η απάτη που στήθηκε απέναντι της, στην πραγματοποίηση του θαύματος. Ένας άνθρωπος που θέλει να πιστέψει σε κάτι, όταν του παρουσιάσεις έτσι όπως θέλει τα πράγματα, έχει τόση ανάγκη αυτό που βλέπει να είναι αληθινό, ώστε πιστεύει. Η ανάγκη για ένα θαύμα είναι πιο μεγάλη από το ψεύδος σε αυτήν την περίπτωση», λέει η ηθοποιός στο περιοδικό 7 μέρες tv.