Μαρία Ναυπλιώτου: «Αναστατώθηκα πολύ όταν το διάβασα»
Media

Μαρία Ναυπλιώτου: «Αναστατώθηκα πολύ όταν το διάβασα»

Όλα δείχνουν πως η πρωταγωνίστρια, μια θαρραλέα, συγκινητική, εντυπωσιακή υποκριτικά Μαρία Ναυπλιώτου στον ρόλο της Κάλλας, θα διανύσει μια επιτυχημένη σεζόν.

Για θρύλους σαν τη Μαρία Κάλλας νομίζουμε συχνά ότι ξέρουμε τα πάντα. Η ηθοποιός από τι ξαφνιάστηκε όταν μπήκε στη διαδικασία να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή της απόλυτης ντίβας;

«Δεν ήξερα ότι η μητέρα της την εγκατέλειψε στην κυριολεξία τέσσερις ημέρες μετά τη γέννησή της, ότι δεν ήθελε καν να πλησιάσει το βρέφος διότι περίμεναν αγόρι και απογοητεύτηκε από την έλευση ενός κοριτσιού. Αυτό καταγράφεται, λένε οι ψυχολόγοι, στη συνείδηση ενός ανθρώπου, και δεν μπορεί να ξεριζωθεί. Αναστατώθηκα πολύ όταν το διάβασα. Eνα άλλο κομμάτι που με συγκλόνισε το εντόπισα στις επιστολές που ανταλλάσσει με τη δασκάλα της, την Ελβίρα ντε Ιδάλγο, στην οποία ήδη από τα 39-40 της εξομολογείται πως τα νεύρα της είναι κλονισμένα και δεν μπορεί να σταθεί στη σκηνή. Στο έργο τη συναντάμε σε μια ηλικία όπου αισθάνεται πια κατακερματισμένη και θεωρώ πως δεν της έμενε άλλος πιθανός δρόμος εκτός από την έξοδο από τη ζωή».

Ταυτίζεται άραγε σε κάτι μαζί της; «Τη συναντώ, ως ρόλο, σε μια φάση της ζωής μου που έχουμε την ίδια περίπου ηλικία και μπορώ να καταλάβω πολλά πράγματα για το τι συμβαίνει σε έναν άνθρωπο όταν περνάει σε συγκεκριμένες δεκαετίες – χωρίς, αλίμονο, να συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί της. Κατανοώ ωστόσο τη συνθήκη στην οποία βρίσκεται. Πρόκειται για μια γυναίκα που παλεύει μόνη της, για μια γυναίκα που δεν έχει κάνει παιδιά, δεν έχει αποκτήσει οικογένεια. Στη δική της περίπτωση δεν το επέλεξε και δεν ξέρω πώς αντέχεται αυτό, θεωρώ πως η δική μου ζωή είναι αποτέλεσμα των προσωπικών επιλογών μου. Είμαι 49 ετών και παίζω την Κάλλας στην αντίστοιχη σχεδόν ηλικία, βιωματικά μπορώ να την προσεγγίσω και να νιώσω ορισμένα πράγματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη: πώς, ας πούμε, δέχεται κανείς πλήγματα και πώς αντιδρά σε αυτά».

Οι συμβουλές που δίνει στο έργο η Κάλλας προς τους νεαρούς καλλιτέχνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως οδηγός; «Oλες. Πραγματικά θα μπορούσε αυτά τα κομμάτια του έργου να τα πάρει κανείς και να τα χρησιμοποιήσει ως εγχειρίδιο. Το καλοκαίρι έλεγα μάλιστα στην Αλεξία Καλτσίκη με την οποία περιοδεύαμε στην «Ηλέκτρα» ότι και μόνο αν ακολουθήσω τις συμβουλές της είναι πολύ πιθανό να βγάλω τον ρόλο», λέει η ίδια στο Βήμαgazino.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved