Γιάννης Πρετεντέρης: «Η τηλεόραση αντέχει ακόμη στην κρίση»
Media

Γιάννης Πρετεντέρης: «Η τηλεόραση αντέχει ακόμη στην κρίση»

Η νέα σεζόν ξεκινά και η «Ανατροπή» με το Γιάννη Πρετεντέρη μπαίνει στη δεύτερη δεκαετία ύπαρξής της. «Φέτος στοχεύουμε να ξεφύγουμε από τα μονοθεματικά πλαίσια, να γίνει η εκπομπή πιο σπονδυλωτή», λέει ο Γιάννης Πρετεντέρης.

«Θα συνεχίσουμε το επιτυχημένο μοντέλο των δημοσκοπήσεων στοχεύοντας στο να διαφοροποιήσουμε τη μορφή των ερωτήσεων και να τις διευρύνουμε ώστε να αγγίξουμε περισσότερα κοινωνικά θέματα που επηρεάζονται από την πολιτική». Ο δημοσιογράφος επίσης, ενίσταται για το νέο νόμο όσον αφορά στην προβολή των υποψηφίων δηλώνοντας: «Πρόκειται για έναν «ανόητο» νόμο, βαθιά αντιδημοκρατικό, δεδομένου ότι επιτρέπει σε κάθε υποψήφιο να εμφανιστεί μόνο δυο φορές σε κάθε κανάλι, ενισχύοντας έτσι εκείνους που έχουν «προίκα» δημοσιότητας και αποδυναμώνοντας όσους εμφανίζονται για πρώτη φορά στο πολιτικό προσκήνιο».

Όσον αφορά στο τηλεοπτικό πεδίο ο Γιάννης Πρετεντέρης δηλώνει: «Ζούμε πλέον την περίοδο της «τηλεοπτικής δημοκρατίας» και συνεχίζει λέγοντας: «Το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι και πάλι θα κυριαρχήσει ένα μοντέλο ενημέρωσης που περνάει σχεδόν αποκλειστικά μέσα από την τηλεόραση. Περίπου 2,5 εκ. τηλεθεατές βλέπουν κάθε βράδυ δελτία ειδήσεων στην Ελλάδα, γεγονός που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Πρόκειται για κοινωνικό φαινόμενο». πηγή: 7Μέρες TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved