Media

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: Μιλάει για τις διατροφικές του συνήθειες και τι αποφεύγει καθημερινά

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης εδώ και πολλά χρόνια παρουσιάζει εκπομές υγείας και σίγουρα είναι από τους πιο αρμόδιους για να μιλάει για θέματα σωστής διατροφής και ευεξίας. 

Ο παρουσιαστής, στη διαπίστωση ότι έχει εντάξει και τη μαγειρική στην εκπομπή που παρουσιάζει, τονίζει: «Οι απόψεις των επιστηµόνων για τον ρόλο της διατροφής στην υγεία ποικίλλουν και συνεχώς αλλάζουν. Ολοι παραδέχονται ότι ο ρόλος της είναι σηµαντικός για τον οργανισµό, αλλά διαφωνούν στο κατά πόσο. Αρκετοί θεωρούν ότι τα γονίδια ή το περιβάλλον µπορεί να παίζουν πιο σηµαντικό ρόλο. Μια γενική αρχή είναι πά- ντως ότι κανείς δεν έχασε τρώγοντας υγιεινά...».

Όσο για την καλύτερη διατροφική του συνήθεια, ο ίδιος αποκαλύπτει: «Τρώω πολύ λιτά το βράδυ, δεν παραλείπω το πρωινό και προσπαθώ να έχω σταθερές ώρες γευµάτων. Πίνω άφθονο νερό και η σαλάτα δεν λείπει από το τραπέζι µου. Για σνακ επιλέγω ελάχιστους ξηρούς καρπούς για ενέργεια. ∆υστυχώς, δεν το έχω µε τα φρούτα και τις υπερτροφές. Προτιµώ εποχικά ελληνικά προϊόντα και µόνο εξαιρετικά αγνό παρθένο ελαιόλαδο σε µικρές ποσότητες. Τρώω περισσότερο ψάρι και λιγότερο κόκκινο κρέας, ενώ αποφεύγω το ψωµί και το αλκοόλ. Ενα ποτήρι κόκκινο κρασί αυστηρά µια-δυο φορές την εβδοµάδα».

Πηγή: Realnews

Πηγή φωτό: NDP

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved