Νίκος Μάνεσης: «Εγώ έχω μάθει να κάνω καριέρα λέγοντας όχι! Γι’ αυτό δεν θα γίνω διευθυντής»
Media

Νίκος Μάνεσης: «Εγώ έχω μάθει να κάνω καριέρα λέγοντας όχι! Γι’ αυτό δεν θα γίνω διευθυντής»

Ο Νίκος Μάνεσης σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στην εκπομπή του και στα χρήματα που απαιτούνται για ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Μιλώντας για μπάτζετ και χρήματα, μια ενημερωτική εκπομπή όπως η δικής σας, πόσα χρήματα απαιτεί;

Αν σας πω μια ιστορία για τη δική μου εκπομπή, δεν θα το πιστεύετε. Όταν καθίσαμε με τον Βασίλη Παπαδρόσο για να στήσουμε την εκπομπή, πήγα σε μια αποθήκη σκηνικών του ΑΙ_ΡΗΑ και καταφέραμε με αυτά που βρήκαμε να φτιάξουμε τα σκηνικά της εκπομπής. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν χρήματα για τους εργαζόμενους και τη σκηνογράφο. Όλη αυτή η ιστορία κόστισε 5.000 ευρώ. Υπάρχει τρόπος να κάνεις low budget πράγματα, αρκεί το μυαλό σου να «στροφάρει».

Η αντιγραφή και οι εύκολες λύσεις οδήγησαν την ελληνική τηλεόραση στην κατάσταση των προηγούμενων ετών.;

Ανακυκλώνονται συγκεκριμένα στελέχη τα οποία δεν έχουν να ακουμπήσουν νέες ιδέες, απλά παίρνουν τα λεφτά του εργοδότη και αγοράζουν προγράμματα του εξωτερικού. Αυτά τα προγράμματα εντυπωσιάζουν την πρώτη χρονιά, όταν γίνονται μανιέρες, όμως χάνεται η μπάλα... Τη Μεσόγειο και την Ελλάδα την ξέρουμε οι Έλληνες, ο Ολλανδός, ο Γερμανός, ο Τούρκος δεν μπορεί να ξέρει τι θέλουν οι Έλληνες τηλεθεατές. Ελληνική τηλεόραση ξέρουν να κάνουν οι Έλληνες. Από τους Αμερικανούς μπορούμε να πάρουμε τα μυστικά, ία μηχανήματα, παίρνεις τον αφρό από το -εξωτερικό και τα μεταφέρεις στην ελληνική πραγματικότητα.

Έχετε σκεφτεί τον εαυτό σας σε ρόλο διευθυντικού στελέχους;

(γέλια) Όχι! Συνήθως άνθρωποι όπως εγώ, νιε άποψη, με γνώσεις, με επιχειρήματα, ενοχλούν. Εγώ έχω μάθει να κάνω καριέρα λέγοντας όχι! Γι’ αυτό δεν θα γίνω διευθυντής.

Πώς ήταν η «μετακόμιση» του ενημερωτικού του Alpha στα γραφεία του Star λόγω της μιντιακής συμμαχίας των δύο σταθμών;

Έκτισα ένα κομμάτι της καριέρας μου ως πολεμικός ανταποκριτής, οπότε επιβιώνω, θερμά συγχαρητήρια στους τεχνικούς του Alpha που αποδεικνύουν για μία ακόμα φορά ότι είναι οι καλύτεροι τεχνικοί της ελληνικής τηλεόρασης. Θέλω να πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε όλα τα· εμπόδια και θα φτάσουμε στο επίπεδο που ήμασταν πριν από τη μετακόμιση.

Πηγή: tv kous kous

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved