Λίνα Δρούγκα: Τι της είπε ο γιος της για το κλείσιμο του MEGA; - «Με είδε να κλαίω και…»
Media

Λίνα Δρούγκα: Τι της είπε ο γιος της για το κλείσιμο του MEGA; - «Με είδε να κλαίω και…»

Η Λίνα Δρούγκα μιλά για το σημαντικότερο κεφάλαιο στη ζωή μετά τον γιο της και αυτό είναι το… MEGA. Τι της είπε ο γιος της, Άλκης για το κλείσιμο του καναλιού;

Το κεφάλαιο Mega έχει κλείσει και συναισθηματικά για σένα…

Δεν είναι εύκολο να κλείσει συναισθηματικά το κεφάλαιο Mega. Μέσα μου όμως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση όταν τον Ιανουάριο και ενώ περιμέναμε να γίνει ο διαγωνισμός για τις άδειες και το κανάλι να συνεχίσει τη λειτουργία του ένας από τους μετόχους δήλωσε ότι αποσύρεται. Αποδείχτηκε πως κακώς μέχρι εκείνη τη στιγμή εγώ κι άλλοι 420 άνθρωποι είχαμε την ελπίδα πως αυτό το ιστορικό κανάλι δεν θα κλείσει. Τότε το πήρα απόφαση. Μέχρι τότε, επί ενάμιση χρόνο, πήγαινα καθημερινά στο Mega. Πήγαινα απλά για να πηγαίνω. Ήταν το σπίτι μου για είκοσι χρόνια. Ήμουν εκεί από το 1998. Από εκεί και μετά μπήκα σε ρυθμούς αναζήτησης δουλειάς. Ήταν ευλογία που δούλεψα για αυτόν το σταθμό. Δεν ήταν απλά ένα μεγάλο σχολείο, ήταν ο πόθος κάθε τηλεοπτικού δημοσιογράφου να εργαστεί για αυτό το κανάλι. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν εκεί. Δεν πίστευα πως θα είχε αυτό το τέλος.

Έχεις ένα παιδί, τον Άλκη. Του μιλούσες για τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπιζες ως μια απλήρωτη εργαζόμενη γυναίκα;

Φυσικά. Το παιδί γνώριζε τα πάντα. Όλη την αλήθεια. Του έλεγα «Άλκη μου, η μαμά σήμερα είναι στενοχωρημένη γιατί έχουμε δυσκολίες, γιατί της λείπει η δουλειά της, γιατί δεν πληρώνεται»… Έφτασε στο τέλος να μου πει «Σταμάτα να πηγαίνεις εκεί, ρε μαμά».

Έκανε τη σύνδεση πως το Mega πλέον κάνει κακό στη μαμά του;

Ναι! Η τελευταία φορά που με είδε στενοχωρημένη και να κλαίω ήταν την ημέρα που έπεσε το σήμα του σταθμού. Με ρώτησε «Εσύ, τώρα, γιατί στενοχωριέσαι;» αφού είχα ήδη ξεκινήσει στο Open. Του απάντησα πως πέρασα εκεί είκοσι όμορφα χρόνια. Ήταν η τελευταία φορά που με είδε έτσι, γιατί το παιδί έζησε τη στενοχώρια της μαμάς του και τώρα ζει τη χαρά της. Ζει τη δημιουργικότητα της μητέρας του, αν και πλέον μου λέει κάποιες φορές «Ίσως να ήταν καλύτερα με το Mega, γιατί τότε σε έβλεπα πιο πολύ».

Οι δημοσιογράφοι ταυτίζουν σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική τους πορεία με τη ζωή τους. Βλέποντάς το από απόσταση, δεν θεωρείς πως είναι λάθος; Η ψυχολογική τους κατάσταση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα υψηλά και τα χαμηλά της πορείας τους…

Είμαστε σε έναν περίεργο χώρο. Μου ακούγεται σχεδόν παράξενο τώρα που μου το λες… Ίσως να έχεις και δίκιο. Παίζει ρόλο και το γεγονός ότι η δουλειά μας δεν σταματάει την ώρα που φεύγουμε από το γραφείο. Το τελευταίο πράγμα που κάνω πριν κοιμηθώ είναι να διαβάσω τις νεότερες εξελίξεις… Είναι και η φύση της δουλειάς τέτοια, που και στις παρέες μας πολλές φορές θα μας ρωτήσουν διάφορα πράγματα και το παρασκήνιο των γεγονότων. Η αλήθεια είναι πως η δουλειά μας καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στη ζωή μας. Αλλά αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι ο ερχομός του παιδιού με έκανε εκ των πραγμάτων να κόψω λίγο ταχύτητα.

Το 2018 ξεκίνησε στραβά για εσένα, αλλά κρατούσε τα καλά για το τέλος. Το 2019 τι θέλεις να σου φέρει;

Ηρεμία. Νομίζω πως την έχω ανάγκη. Να μην πλέω σε αχαρτογράφητα νερά. Να νιώθω δυνατή και να πατάω στα πόδια μου. Να χαίρομαι περισσότερο το μεγάλωμα του παιδιού μου, κάτι που το είχα χάσει για μεγάλο διάστημα και έχω τύψεις γι’ αυτό. Βάζω πολλούς στόχους, ε; Θέλω να μη μιζεριάζω εκεί που δεν πρέπει. Υπήρχαν πολλές φορές που το έκανα και πολλές από αυτές δεν είχα καν λόγο. Είμαι τυχερή γιατί έχω δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούν και με στηρίζουν. Όλη αυτή η περιπέτεια με έκανε να ξεχωρίζω το καλό από το κακό. Θέλω το 2019 να αρχίσω ξανά να ονειρεύομαι.

Μέτρησες φίλους με αυτή την περιπέτεια που είχατε;

«Φίλους δεν έχασα, γιατί είναι λίγοι και καλοί. Ίσα ίσα, που δυνάμωσαν αυτές οι φιλίες. Μέτρησα όμως αλλιώς τους ανθρώπους. Και θα ευγνωμονώ όλη μου τη ζωή συγκεκριμένα άτομα που στάθηκαν σε μένα και στην οικογένειά μου. Είναι σοκαριστικό, αλλά μου έγινε μάθημα ζωής: Με τον κόσμο να βοά «το Mega δεν πληρώνει», «το Mega κλείνει», δεν χτυπούσε καν το τηλέφωνο από γνωστούς για να ρωτήσουν απλά πώς περνάω. Το λέω γιατί μπορεί κι εγώ στο παρελθόν να έχω κάνει αυτό το λάθος. Είναι ντροπή να μην έχεις μια κουβέντα ανακούφισης για έναν άνθρωπο που δοκιμάζεται, περνάει δύσκολα και ζει από αυτή τη δουλειά. Πλέον ξέρω…» είπε στο People, που είναι ένθετο στο Έθνος της Κυριακής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved