Σοφία Παπαϊωάννου: «Η εικόνα έχει ημερομηνία λήξης, το ρεπορτάζ δεν έχει»
Media

Σοφία Παπαϊωάννου: «Η εικόνα έχει ημερομηνία λήξης, το ρεπορτάζ δεν έχει»

Η Σοφία Παπαϊωάννου παρουσιάζει, εδώ και έξι χρόνια, μία από τις πιο πετυχημένες δημοσιογραφικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής 360o στον Alpha, σε μία πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό People, μιλάει για τις προσδοκίες που είχε όταν πρωτοξεκίνησε την εκπομπή, για τη δημοσιογραφία αλλά και για το χρόνο που περνά μπροστά από τις κάμερες.
Συγκεκριμένα η Σοφία Παπαϊωάννου είπε: «Ήθελα να πετύχει γιατί ήταν η πρώτη φορά που δοκίμαζα κάτι μόνη μου. Σίγουρα δεν φανταζόμουν ότι θα συνεχιστεί για τόσα χρόνια, δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Κατά καιρούς, έχω αρνηθεί διάφορες τιμητικές προτάσεις που μου έχουν γίνει επειδή δεν πίστευα στην επιτυχία τους. Αλλά σ' αυτή την εκπομπή, ναι, πίστεψα από την αρχή!

-Πώς είναι να περνάς μπροστά από τις κάμερες Τι είδους δεύτερες σκέψεις είχες, στην αρχή τουλάχιστον;
«Προσωπικά, δεν νιώθω παρουσιάστρια αλλά ότι κάνω ακόμη ένα ρεπορτάζ. Γενικά, δεν δίνω σημασία στην εικόνα μου, Η εικόνα έχει ημερομηνία λήξης, το ρεπορτάζ δεν έχει. Η δημοσιογραφία είναι μια καθημερινή μάχη. Το έλεγε και μία Αμερικανίδα δημοσιογράφος, «Είναι σαν να κάνω κάθε μέρα οντισιόν» „ Γιατί κάθε μέρα πρέπει να αποδείξεις κάτι. Κι εμένα στη δημοσιογραφία μου αρέσουν τα πάντα: Ακόμη και να βάζω-βγάζω τα CDs και να κοιτάζω κασέτες».

-Πιστεύεις ότι η δημοσιογραφία έχει απαξιωθεί πια ως επάγγελμα;
«Πάρα πολύ, και έως ένα βαθμό με το δίκιο του ο κόσμος την έχει-απαξιώσει. Μαζί και την πολιτική. Αλλά είναι άσχημο αυτό. Θέλει πολύ μεγάλη μάχη -που δεν ξέρω αν είναι έτοιμοι όλοι οι δημοσιογράφοι να τη δώσουν-, σε ένα πολύ δύσκολο τοπίο, για να αποκατασταθεί η φήμη της.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved