Έλενα Καυκαλά: Έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική!
Media

Έλενα Καυκαλά: Έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική!

Η ηθοποιός Έλενα Καυκαλά, η οποία πρωταγωνιστεί στη σειρά του ΑΝΤ1 «Μην ψαρώνεις», μιλά για την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριστική.

Η νεαρή ηθοποιός έκανε σπουδές στην Αρχιτεκτονική, ωστόσο ο χώρος της υποκριτικής ήταν αυτός που την κέρδισε και εξηγεί τους λόγους, αλλά και τα έντονα φοιτητικά της χρόνια.

Η υποκριτική πως μπήκε στη ζωή σου;

«Σπούδασα Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και εκεί κάπως η σπουδή μου, μου άνοιξε λίγο τα μάτια στην επαφή μου με την Τέχνη γενικότερα. Μετά μπήκα στην θεατρική ομάδα του Πολυτεχνείου και κάποια στιγμή καθώς τελείωνα την αρχιτεκτονική είπα: «Ποιον κοροϊδεύω; Μου αρέσει το θέατρο και αυτό θέλω να κάνω». Έτσι αποφάσισα να δώσω εξετάσεις και πέρασα στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Ήταν τρία πολύ έντονα χρόνια όπου κάπως έπρεπε να αφήσω πίσω το κομμάτι της αρχιτεκτονικής και να δω πώς με την καινούργια μου ιδιότητα, αυτή της ηθοποιού, θα κάνω το κουμάντο μου. Αυτό με άλλαξε πολύ σαν άνθρωπο. Μόλις τελείωσα τη σχολή, είχα την τύχη να εργαστώ σε δουλειές στο θέατρο, να κάνω ταινίες μικρού μήκους και σήμερα φτάσαμε στη σειρά».

Από ποια άποψη ήταν έντονα τα χρόνια που σπούδαζες;

«Η διαδικασία της σπουδής ήταν πολύωρη αρχικά. Παράλληλα, ήμουν σε μια σχολή που μάθαινα πώς να φτιάχνω σπίτια, κτίρια και ξαφνικά μπήκα κάπου όπου έπρεπε να ανασυγκροτήσω όλο μου τον εαυτό και να δω πώς φτιάχνεις ανθρώπους πάνω στη σκηνή, μπροστά στον φακό. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο κόντρα σαν διαδικασίες, αλλά έπρεπε λίγο να απελευθερωθώ από το πώς είχα μάθει να υπάρχω μέχρι τότε. Και μέχρι να φτάσεις σε αυτό το κομμάτι περνάς λίγο δύσκολα. Περνάς κόντρες με τον εαυτό σου, με τους γύρω σου και κάποια στιγμή συμβαίνει. Φυσικά είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει. Είναι κάτι που το δουλεύεις συνέ¬χεια και επαναπροσδιορίζεις τη σχέση σου με το πώς υπάρχεις, ειδικά σε αυτή τη δουλειά», λέει στο MY TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved