Μιχάλης Κεφαλογιάννης: «Ο κόσμος στο δρόμο μου λέει «Γεια σου γιατρέ μου»
Media

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: «Ο κόσμος στο δρόμο μου λέει «Γεια σου γιατρέ μου»

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, τον οποίο παρακολουθούμε στην εκπομπή του Alpha με τίτλο Οδηγός καλής ζωής, μιλα για την ένθερμη υποδοχή του κόσμου στο δρόμο, αλλά και για τα θέματα υγείας, που ταλαιπωρούν του Έλληνες στην περίοδο της κρίσης.

Ο δημοσιογράφος για την ιδιαίτερη προσέγγιση του κόσμο δηλώνει:

«Η αλήθεια είναι ότι από το 1993 που ασχολούμαι με το ιατρικό ρεπορτάζ είμαι πιστός σε αυτό. Γι’ αυτό, όταν στον δρόμο ο κόσμος με χαιρετά λέγοντας μου γεια σου γιατρέ μου γελάω και συζητώ μαζί τους. Τονίζω, ωστόσο, σε όλους ότι δεν είμαι γιατρός, αλλά ένας δημοσιογράφος που ενημερώνει με ευθύνη για τα θέματα υγείας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του κάνει λόγο για τις ασθένειες που χτυπούν τους συμπολίτες μας, λόγω της κρίσης, λέγοντας στην Espresso:

«Οι περισσότεροι ταλαιπωρούνται από αγχώδεις διαταραχές, φοβίες, κατάθλιψη λόγω του αυξημένου άγχους. Το συσσωρευμένο στρες, άλλωστε, είναι και μια από τις αιτίες των αυτοάνοσων νοσημάτων, καθώς σωματοποιείται το άγχος. Ακόμη, με την κρίση υπάρχει αλλαγή και στον τρόπο διατροφής μας. Άλλοι τρέφονται πιο πρόχειρα, καθώς το κρέας ή το ψάρι κοστίζουν, πολλοί όμως έχουν βρει τον τρόπο να βάζουν στην κατσαρόλα τους φακές και φασόλια, που είναι παραδοσιακά πολύ καλές τροφές για την υγεία μας. Επομένως και η κρίση θέλει τον τρόπο της. Μπορεί να μην έχεις χρήματα για μεγάλα ταξίδια, αλλά οι μικρές καθημερινές χαρές, όπως μια βόλτα με ήλιο δίπλα στη θάλασσα, κάνουν καλό στη σωματική και την ψυχική υγεία, και δεν κοστίζουν τίποτα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved