Φεβρουάριος: Ο μήνας των Oscar
Media

Φεβρουάριος: Ο μήνας των Oscar

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των Oscar και η ΕΡΤ δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τη μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή του κόσμου. Όλο τον μήνα το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης θα μεταδίδει μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες που τιμήθηκαν με το χρυσό αγαλματίδιο τα τελευταία χρόνια.

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 22.00 θα παιχτεί ο «Εμποράκος» του Ασγκάρ Φαραντί, για τον οποίο ο σκηνοθέτης κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ του το 2017, βραβείο που δεν παρέλαβε ο ίδιος, λόγω της ταξιδιωτικής οδηγίας των ΗΠΑ που απαγόρευε τη μετακίνηση Ιρανών στην Αμερική. Οσο η Ράνα και ο Εμάντ ανεβάζουν μια ερασι¬τεχνική παράσταση του «θανάτου του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ, η Ράνα θα αντιμετωπίσει τη φρίκη μιας σοβαρής παρεξήγησης στο νέο της σπίτι. Μαζί με τον σύζυγο της θα προσπαθήσουν να απονείμουν δικαιοσύνη κάνοντας αυτό που θεωρούν σωστό πέρα από τον νόμο και τα κοινωνικά στερεότυπα.Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 22.00, την προπαραμονή των Όσκαρ, η ΕΡΤ1 θα προβάλει το «Μοοnlight», που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, διασκευασμένου σεναρίου και καλύτερης δεύτερης ανδρικής ερμηνείας για τον Μαχέρσαλα Αλί.

Οι τρεις ηλικιακές φάσεις του Αφροαμερικανού Σάιρον γίνονται η αφορμή για να γνωρίσουμε το Μαϊάμι της βίας, της φτώχειας, των ναρκωτικών, αλλά και της ελπίδας, της ανθρωπιάς, του έρωτα. Με την ολοκλήρωση της τελετής απονομής των βραβείων και δεδομένης της επιτυχίας της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «Η ευνοούμενη», που κέρδισε 10 υπο¬ψηφιότητες, την Παρασκευή 1 η Μαρτίου στις 22.00 θα προβληθεί ο «Αστακός».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved