Φάνης Μουρατίδης: «Είναι διαχυτικός ο κόσμος και είναι κάτι σύνηθες για μένα...»
Media

Φάνης Μουρατίδης: «Είναι διαχυτικός ο κόσμος και είναι κάτι σύνηθες για μένα...»

Ο Φάνης Μουρατίδης πρωταγωνιστεί στη σειρά Πέτα τη φριτέζα, μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και μιλά για την απήχηση που έχει στον κόσμο και αν τον σταματούν στον δρόμο.

Ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρεται επίσης στην αύξηση των ελληνικών σειρών, και στο γεγονός ότι πρέπει να επενδύουμε σε Έλληνες δημιουργούς.

Δεδομένης της επιτυχίας της σειράς, ο κόσμος είναι διαχυτικός στον δρόμο; Σας σταματά, θέλει να μάθει διάφορα πράγματα για την εξέλιξη της ιστορίας;

«Είναι διαχυτικός ο κόσμος και είναι κάτι σύνηθες για μένα, το έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές σε διάφορες δουλειές που έχουμε κάνει. Εχει ενδια¬φέρον που ο κόσμος χαίρεται που μας βλέπει. Ανταποκρίνεται με ζεστά λόγια σε αυτό που του δίνουμε, λέει ότι είμαστε η διασκέδαση του, έχει αυτή τη μία ώρα για να ξεχνιέται, αισθάνεται ότι η σειρά του προσφέρει κάτι. Αυτή είναι και η ουσία της δουλειάς που κάνουμε. Να έχουμε μια χρησιμότητα. Να μπορούμε να ανακουφίζουμε, να προβληματίζουμε, να ψυχαγωγούμε τον κόσμο».

Η ελληνική μυθοπλασία πάει πολύ καλά φέτος, ενώ έχουν αυξηθεί και οι σειρές που παράγονται. Είναι σημάδι πως η τηλεόραση βγαίνει από την κρίση;

«Μακάρι! Θα ήθελα πολύ να πιστέψω κάτι τέτοιο, όμως θεω¬ρώ πως πρέπει να υπάρχει θέμα στρατηγικής και συντονισμένης προσπάθειας και όχι η ελληνική μυθοπλασία να λειτουργεί σαν πυροτέχνημα! Πρέπει να τη βοηθήσουμε να αναπτυχθεί και πάλι, να ξαναμπεί στο παιχνίδι, να ξαναπεί το αφήγημα της. Μακάρι να συμβεί αυτό, γιατί θα είναι καλό για τη δουλειά μας, αλλά και για τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από την ελληνική μυθοπλασία. Είναι μια αναγκαιότητα των εποχών που έρχονται. Αλλά να μην μπερδευόμαστε πρέπει να επενδύσουμε στην ελληνική μυθοπλασία, γιατί όλα τα φορμάτ που βλέπουμε σήμερα είναι από το εξωτερικό. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα και σε 'Ελληνες δημιουργούς να δουλέψουν και να αναπτύξουν τις δικές τους ιδέες, όπως συνέβαινε και παλιά, που είχαμε πάρα πολλές σειρές. Ιδέες έχουμε, αλλά δεν υπάρχει το πλαίσιο στο οποίο θα μπορέσεις να αναπτυχθείς. Ρέππας - Παπαθανασίου, Καπουτζίδης, Μιρέλλα, Ρήγας και πολλοί άλλοι έγραψαν ελληνική μυθοπλασία, έφεραν νούμερα, έγραψαν ιστορία. Μπορούμε να φτιάξουμε και πάλι καλή ελληνική μυθοπλασία. Η ταινιοθήκη του ΜΕGΑ, που έπαιζε τόσα χρόνια, αυτό δεν αποδεικνύει; Πρέπει να εμπιστευτούμε και πάλι τους Ελληνες δημιουργούς, έστω κι αν την αφορμή τη δίνει η επιτυχία των ξένων φορμάτ», λέει στο Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved