Τι μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;
Media

Τι μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;

Όταν βλέπεις τον Άκη να μαγειρεύει, βλέπεις το επόμενο πιάτο που θα λατρέψεις…

Σήμερα, ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει τρεις συνταγές με απλά υλικά που συνήθως υπάρχουν στο ψυγείο. Για πρώτο πιάτο ετοιμάζει τυρόπιτα με σφολιάτα. Στη γέμιση βάζει τριμμένα τυριά, ανθότυρο και φέτα, προσθέτει αυγά, και καραμελώνει πράσα σε βούτυρο. Η τυρόπιτα ψήνεται γρήγορα, μένει αφράτη εσωτερικά, ενώ η σφολιάτα γίνεται τραγανή με χρυσαφένιο χρώμα. Ωστόσο, πέρα από τη νοστιμιά της, αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το εντυπωσιακό στήσιμό της στο σερβίρισμα. Ο Άκης δείχνει έναν πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης του πιάτου που εντυπωσιάζει.

Το μενού της ημέρας συνεχίζεται με μια πλούσια, υγιεινή, πικάντικη και χορταστική πολίτικη σαλάτα, μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων, με ισορροπία στη γλυκιά και την όξινη γεύση. Ο Άκης ψιλοκόβει λευκό και κόκκινο λάχανο, καρότο και σέλερι, και στη συνέχεια τα μαρινάρει ώστε όλα τα συστατικά να αναμειχθούν αρμονικά. Τα σερβίρει με πιπεριές Φλωρίνης, είτε ως κυρίως πιάτο, είτε σαν γαρνιτούρα σε κρέας.

Κι επειδή πλησιάζει η γιορτή τού Αγίου Βαλεντίνου, ένα γλυκό είναι απαραίτητο. Γι’ αυτή την ημέρα ο Άκης προτείνει κέικ με σοκολάτα και μαρμελάδα μήλο. Ψήνει δύο παντεσπάνια και τα στήνει σαν τούρτα, βάζοντας ανάμεσά τους μαρμελάδα από κόκκινα μήλα. Τα περιχύνει με σοκολάτα κουβερτούρα, τα στολίζει με κόκκινο μήλο και καρύδια, και τα πασπαλίζει με τριμμένη σοκολάτα.

Σήμερα στις 16.50 το Kitchen Lab στον Alpha.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved