Kitchen Lab: Τι θα μαγειρέψει σήμερα ο Άκης;
Media

Kitchen Lab: Τι θα μαγειρέψει σήμερα ο Άκης;

Σήμερα, στο Kitchen Lab στις 16.50, ο Άκης παρουσιάζει πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών.

Αρχικά μαγειρεύει κοτόπουλο σε γάλα. Αφού φτιάξει τη μαρινάδα για το κοτόπουλο, το σοτάρει σε τηγάνι και στη συνέχεια το ψήνει στον φούρνο μέσα σε γάλα. Το αποτέλεσμα είναι το κοτόπουλο να παραμείνει πολύ μαλακό και ζουμερό εσωτερικά και τραγανό εξωτερικά.

Το επόμενο πιάτο είναι η φρουτάλια, παραδοσιακή ομελέτα τής Άνδρου. Ο Άκης παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για την ομελέτα: προσθέτοντας λίγα υλικά στα αυγά φτιάχνει μία νόστιμη γέμιση εύκολα και γρήγορα. Την ψήνει στον φούρνο με πατάτες και σύγκλινο, και τη σερβίρει σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Η τελευταία συνταγή τής ημέρας αφορά σε ένα ιδιαίτερο ψωμί με παντζάρια και ξηρούς καρπούς! Ο Άκης δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία προετοιμασίας της ζύμης για την οποία βράζει τα παντζάρια και τα κάνει πουρέ. Προσθέτει καρύδια και άλλους ξηρούς καρπούς και ψήνει τη ζύμη χωρίς να την αφήσει να ξεκουραστεί. Συνοδεύει το ψωμί με ντιπ από παντζάρι, γιαούρτι και μαραθόσπορο. Τέλος, προτείνει εναλλακτικές χρήσεις του παντζαριού, καθώς θεωρείται πολύ θρεπτικό, ένα super food λαχανικό.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved