Πάνος Κοκκινόπουλος: «Αν δεν πάρεις ρίσκο, δεν κάνεις δημιουργία»
Media

Πάνος Κοκκινόπουλος: «Αν δεν πάρεις ρίσκο, δεν κάνεις δημιουργία»

Ο σκηνοθέτης των πιο επιτυχημένων αστυνομικών σειρών στην τηλεόραση, ο Πάνος Κοκκινόπουλος, απεχθάνεται τη ρουτίνα και τις «ευκολίες» στη δουλειά του.

Με τη σειρά «Ου Φονεύσεις», κάθε Πέμπτη, στις 23.00, στο Οpen, επιχειρεί να κάνει κάτι διαφορετικό, τόσο σε επίπεδο σεναρίου όσο και στη λήψη.

Η πρόκληση ενέχει ρίσκο;
«Αν δεν πάρεις ρίσκο, δεν κάνεις δημιουργία».

-Σε τι έχει διαφοροποιηθεί ο τρόπος λήψης και μοντάζ με τον παλιό;
«Οι διαφορές είναι και σεναριακές. Με την έννοια ότι τα σενάρια μας είναι πιο κινηματογραφικά και λιγότερο αφηγηματικά. Έχω λιγότερο διάλογο και δεν είναι τόσο μασημένη τροφή. Αναζητούμε έναν πιο ενεργό θεατή».

-Αυτόν που πηγαίνει στον κινηματογράφο;
«Ακριβώς. Ο θεατής της τηλεόρασης είναι παθητικός. Κάθεται σπίτι του ανοίγει το κουτί και εισβάλλει η τηλεόραση μέσα στο σπίτι. Ο θεατής του κινηματογράφου αποφασίζει να βγει από το σπίτι του. Να μπει στην αίθουσα και να είναι αυτός και η ταινία. Για να κρατήσεις το θεατή της τηλεόρασης στην καρέκλα, είναι πολύ πιο δύσκολο απ' ό,τι στο σινεμά. Αυτή είναι η πρόκληση για μας, όσον αφορά το σεναριακό κομμάτι».

-Και το αισθητικό;
«Δουλεύουμε με σταθερούς φακούς. Η σκηνοθεσία είναι διαφορετική. Βάζουμε εμπόδια στη δράση. Όλα αυτά στην προσπάθεια της ενεργοποίησης του θεατή, κατά κάποιον τρόπο».

-Η ψηφιακή τεχνολογία έχει απλοποιήσει τα εφέ;
«Εγώ προτιμώ το εφέ που γίνεται στο γύρισμα. Είναι πιο δύσκολο μεν, αλλά ελέγχεις απόλυτα το αποτέλεσμα. Δεν βασιζόμαστε στα εφέ. Συνήθως είναι αποτέλεσμα της δραματουργίας, της ιστορίας. Δεν κάνουμε αίμα για εντυπωσιασμό», λέει στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved