Χρύσα Παπά: «Το κυριακάτικο τραπέζι είναι για εμένα ιερό πράγμα. Το έχω ζήσει με την οικογένεια μου»
Media

Χρύσα Παπά: «Το κυριακάτικο τραπέζι είναι για εμένα ιερό πράγμα. Το έχω ζήσει με την οικογένεια μου»

Η Χρύσα Παπά, φέτος, μέσα από τον ρόλο της Κλειώς στην παράσταση «Λωξάντρα» στο Θέατρο Βεάκη, μας ταξιδεύει σε μία άλλη εποχή όπου ο Θεσμός της οικογένειας και οι σχέσεις των ανθρώπων ήταν σε πρώτο πλάνο.

Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της εξομολογείται τα συναισθήματα που θέλει εκείνη να περάσει στους θεατές και τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να προσεγγίσει τον ρόλο της

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να δεχτείς τον ρόλο της Κλειώς στη «Λωξάντρα»;
«Μου έκανε την πρόταση η παραγωγή και ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης. Ήξερα το έργο από το μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου και δεν μου πήρε πολύ χρόνο να το αποφασίσω. Μου άρεσε πολύ και σαν καλλιτεχνική πρόταση και η συνεργασία με όλους τους συντελεστές. Επίσης, επειδή γνωρίζω πώς δουλεύει ο Σωτήρης Χατζάκης, είπα απευθείας το ναι».

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα μηνύματα που περνάει η παράσταση;
«Είναι πολλά! Το πιο σημαντικό για εμένα είναι η έννοια της οικογένειας. Αρχικά η βιολογική οικογένεια μας, αλλά και η οικογένεια που έχουμε με τους ανθρώπους εξ αγχιστείας, και η οικογένεια με τη γειτονιά μας, και η οικογένεια που είναι η πατρίδα μας. Το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο μιλάει το έργο είναι η σχέση των ανθρώπων. Και ανάμεσα σε όσα περνάμε υπάρχει κρίση και στη σχέση των ανθρώπων. Πάντα υπήρχε, απλά τώρα βγαίνει στην επιφάνεια. Το πιο σημαντικό για τη Λωξάντρα είναι η οικογένεια της, ο άνθρωπος και οι σχέσεις με τους ανθρώπους άσχετα από το πού κατάγεται ο καθένας. Το μυθιστόρημα μέσα έχει πολλά πραγματικά γεγονότα, δεν είναι μόνο μυθοπλασία»

Πιστεύεις πως είναι σημαντικός ακόμη στις μέρες μας αυτός ο «θεσμός» της οικογένειας;
«Απολύτως! Και πολύ περισσότερο τώρα. Και δεν έχει να κάνει με την κρίση την οικονομική. Έχει να κάνει με το ότι όσο περνάνε τα χρόνια τόσο περισσότερο χάνονται οι άνθρωποι γιατί έχουν μπει πολλά ανάμεσα μας. Κάτι που έχει μπει ανάμεσα στους ανθρώπους είναι το Διαδίκτυο. Το κυριακάτικο τραπέζι είναι για εμένα ιερό πράγμα και φυσικά το έχω ζήσει με την οικογένεια μου. Όπως και το φαγητό. Για τη Λωξάντρα το φαγητό δεν είναι απλώς να φάμε επειδή πεινάμε. Ταΐζει τους ανθρώπους της για να είναι δυνατοί στη ζωή. Αυτό είναι πολύ πιο ιερό», λέει η ηθοποιός στο Mytv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved