Τάκης Βαμβακίδης: Το πτυχίο και η δραματική σχολή που δεν τελείωσε ποτέ
Media

Τάκης Βαμβακίδης: Το πτυχίο και η δραματική σχολή που δεν τελείωσε ποτέ

Πήρε το πτυχίο του στις πολιτικές επιστήμες και την κοινωνιολογία και παράλληλα πήγαινε στη δραματική σχολή, την οποία δεν μπόρεσε να τελειώσει λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Ο ηθοποιός, Τάκης Βαμβακίδης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ανέφερε επίσης πως ακόμα και στα σκληρά χρόνια αυτής της εποχής δεν έχει αξιοποιήσει το πτυχίο του.

Είσαι αισιόδοξος;
«Ως φοιτητής και μετά ήμουν πιο αισιόδοξος. Λαχταρούσα και περίμενα πιο γρήγορα και πιο πολλά πράγματα στην κοινωνική ισότητα, αλλά και στην καθαρή πολιτική ατμόσφαιρα».

-Ποιο ήταν το αντικείμενο των σπουδών σου;
«Σπούδασα πολιτικές επιστήμες και κοινωνιολογία».

-Ολοκλήρωσε τις σπουδές σου, πήρες το πτυχίο σου;
«Ναι, βεβαίως, πήρα το πτυχίο μου, αλλά ήμουν συνέχεια με το θέατρο από μικρός, ερασιτεχνικά. Παράλληλα με το πανεπιστήμιο πήγαινα στη δραματική σχολή, την οποία δεν μπόρεσα να τελειώσω, γιατί είχα δυσκολίες, αλλά ακολούθησα αυτό το δρόμο, ασυναίσθητα. Ο άνεμος με πήγαινε εκεί, στην υποκριτική».

-Ολοκλήρωσες τις σπουδές σου στις πολιτικές επιστήμες και δεν ολοκλήρωσες τις σπουδές σου στη θεατρική σχολή;
«Ναι, ακριβώς έτσι είναι. Πήγα στη θεατρική σχολή του Δημήτρη Βεάκη στο Παγκράτι, την οποία δεν ολοκλήρωσα λόγω οικονομικών, ήταν λίγα τα χρήματα που είχα κι έπρεπε να νοικιάζω, να σπουδάζω... Δεν ήθελα να δημιουργήσω στην οικογένεια μου επιπλέον δυσκολία. Μετά με αναζήτησε ο Δημήτρης Βεάκης, ο Νικήτας Τσακίρογλου ρώτησε: «Πού είναι εκείνος ο μελαχρινός; Γιατί δεν έρχεται;». Πήγαινα καλά στη θεατρική σχολή, αλλά...»

- Πόσο χρόνο ήσουν στη θεατρική σχολή;
«Πήγα για λίγο χρόνο, δεν συμπλήρωσα καν το πρώτο 6μηνο και μετά σταμάτησα. Μετά πήγαινα στο θεατρικό της Παντείου, όπου σπούδαζα. Με τον Γιώργο Παυριανό, τον Σταμάτη Κραουνάκη, είχαμε θεατρικό και ανεβάζαμε έργα. Όπου έβλεπα θεατρικό, πήγαινα, στο στρατό, όπου άκουγα... πήγαινα σαν ερασιτέχνη. Μετά πήγα στη Λάρισα, στην Ερασιτεχνική Σκηνή Βασιλικού θεάτρου, πήρα δύο βραβεία. Αργότερα, ο Κώστας Τσάνος με πρότεινε και με έβαλε στην επαγγελματική σκηνή, έκτοτε διέκοψα τη σχέση μου με το δήμο σαν υπάλληλος και από τότε είμαι ηθοποιός, αυτή είναι η δουλειά μου».

-Δεν μπήκες ποτέ στη διαδικασία να αξιοποιήσεις το πτυχίο των πολιτικών επιστημών;
«Μέχρι τώρα όχι, ακόμα και στα σκληρά χρόνια αυτής της εποχής», αναφέρει στο ΛΟΙΠΟΝ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved