Media

Πάνος Σταθακόπουλος: «Δεν πείθομαι εύκολα, θέλω να έχω δική μου άποψη»

Γνώρισε τον Αλέκο Σακελλάριο όταν ήταν ακόμα στο στρατό, τότε που τον είχε αναζητήσει για να του δώσει κάποια κείμενα να παίξει.

Ο Πάνος Σταθακόπουλος μίλησε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» και το πόσο αρνητικός ήταν στην αρχή να πάει στο θέατρο και να δει μια ταινία από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

-Πρωταγωνιστείς στην παράσταση «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες».
«Είμαστε στο θέατρο «Βέμπο». Είναι μια διασκευή των Ρέππα-Παπαθανσσίου με αξιόλογους συναδέλφους, σ' ένα έργο του Αλέκου Σακελλάριου, τον οποίο είχα γνωρίσει όταν είχα πάει σπίτι του για να μου δώσει διάφορα κείμενα για να παρουσιάσω κάτι στο στρατό. Μπορώ να πω ότι από τότε είχαμε αποκτήσει μια φιλία».

-Τι θυμάσαι έντονα από εκείνον;
«Το χιούμορ του. Είχα ψάξει να βρω το τηλέφωνο του και μόλις του τηλεφώνησα, του είπα: «Επιτέλους, σας βρήκα», κι εκείνος απάντησε: «Πού με έψαχνες;». Αργότερα μου πρότεινε να κάνουμε μια ταινία, «Η κυρία, η ατυχήσασα» λεγόταν, όπου θα έκανα τον ένα γιο εγώ και τον άλλο ο Μιχάλης Ρέππας. Εκεί πρωτογνώρισα τον Μιχάλη, στο σπίτι του Σακελλάριου, όπου γίνονταν οι πρόβες. Τελικά, ατύχησε η ταινία. Έχω ακόμα τα κείμενα που μου είχε δώσει τότε ο Σακελλάριος».

-Υπάρχει έντονη διάθεση να ανεβαίνουν στις θεατρικές σκηνές πολλά έργα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο αλλά και το θέατρο.
«Αν με ρωτούσες λίγο καιρό πριν, θα σου έλεγα ότι τα έχω δει, οπότε γιατί να πάω, θέλω να μείνω με την ανάμνηση που έχω. Δεν ξέρω αν θα πήγαινα να τα δω, αυτό πίστευα. Είμαι πιο ρομαντικός».

-Τώρα τι άλλαξε;
«Όταν είδα το πρώτο θεατρικό που είχε κάνει ο Γιάννης Μπέζος, στο έργο «Ένας ήρωας με παντούφλες», μου άρεσε τόσο πολύ, γέλασα και είπα ότι είχα λάθος».

- Είσαι άνθρωπος που θέλει πειστήρια;
«Ναι, θέλω πειστήρια, θέλω τεκμήρια, δεν πείθομαι εύκολα, θέλω να έχω δική μου άποψη».

- Τα πνευματικά δικαιώματα σ' ένα έργο του εξωτερικού είναι πολύ ακριβότερα από ένα δικό μας έργο». Παίζει ρόλο αυτό;
«Σίγουρα θα παίζει ρόλο κι αυτό, αλλά αυτά τα έργα είναι ελληνικά, δικά μας, και μας αγγίζουν περισσότερο», αναφέρει στο ΛΟΙΠΟΝ.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved