Ο Γιώργος Αυγερόπουλος επιστρέφει στην τηλεόραση
Media

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος επιστρέφει στην τηλεόραση

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος επανέρχεται στη μικρή οθόνη με τη σειρά-ντοκιμαντέρ "Οι πειρατές του Αιγαίου", μέσα από τη συχνότητα του Open tv.

Αποκαλύπτει τον λόγο που δέχτηκε να συμμετάσχει και λέει όσα πρόκειται να δούμε στην πρώτη εκπομπή.

Επιστρέφετε στην τηλεόραση με μια νέα παραγωγή, έχοντας όμως διαφορετικό ρόλο από εκείνον που σας είχαμε συνηθίσει...

Υπογράφω την παραγωγή της σειράς «Πειρατές ίου Αιγαίου», που θα δείτε στο Ορεη, μαζί με την Αναστασία Σκουμπρή. Εχω τον συντονισμό και την ευθύνη της όλης παραγωγής βοηθώντας παράλληλα στην έρευνα, στο σενάριο αλλά και στη σκηνοθεσία. Σημειωτέον ότι περιστοιχίζομαι από τρεις σκηνοθέτες και μια πολύ καλή δημοσιογραφική ομάδα.

Τι σας έκανε να προχωρήσετε στο νέο αυτό εγχείρημα;

Στηρίζεται σε μια πολύ καλή ιδέα, η οποία εξελίσσεται και αναπτύσσεται από το 2017 και πιστεύω πως είναι πολύ χρήσιμη για το ελληνικό κοινό γιατί του αφη¬γείται την ιστορία που δεν μάθαμε στο σχολείο. Αυτή τη σκοτεινή περίοδο από την πτώση της Κωνσταντινούπολης μέχρι και την επανάσταση για την ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Αυτή είναι μια περίοδος 400 χρόνων, από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα, για την οποία δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα. Και δε-σπόζουσες μορφές εκείνης της περιόδου στο Αιγαίο και στον ελλαδικό χώρο είναι πειρατές και κουρσάροι, οι οποίοι σπέρνουν τον τρόμο στις ακτές και αφήνουν το στίγμα τους στα νησιά. Είναι μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί.

Εξ ου και ο τίτλος «Πειρατές του Αιγαίου»;

Αυτή την ιστορία θα πει η σειρά. Θα δείτε θρυλικές μορφές εκ των οποίων λίγους γνωρίζουμε. Οπως για παράδειγμα ο Μπαρμπαρόσα, που λίγοι ξέρουν ότι δεν ήταν ένας άνθρωπος αλλά δύο. Επίσης ο Ούγος ντε Κρεβελιέ από τη Προβηγκία της Γαλλίας, με πάρα πολλά χρήματα, κάστρα κ.λπ., ο οποίος προς αναζήτηση της περιπέτειας έφθασε στο Αιγαίο σε νησιά όπως η Πάρος, η Νάξος, και κόντεψε να γίνει κύριος της Πελοποννήσου.
Στην πρώτη εκπομπή τι θα δούμε; Τον Λάμπρο Κατσώνη, τον φοβερό αυτόν κουρσάρο ο οποίος ξεκίνησε από τη Λι¬βαδειά γύρω στο πρώτο μισό του 18ου αιώνα και έφθασε μέχρι τα ανώτατα αξιώματα της τσαρικής Ρωσίας. Θα γνωρίσουμε την ιστορία αυτού του ανθρώπου ο οποίος θεωρείται ο πατέρας του σύγχρονου Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.

Πηγή: Τv έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved