Γιώργος Αυγερόπουλος: «Το ντοκιμαντέρ δεν έχει τη θέση που του αρμόζει στην ελληνική τηλεόραση»
Media

Γιώργος Αυγερόπουλος: «Το ντοκιμαντέρ δεν έχει τη θέση που του αρμόζει στην ελληνική τηλεόραση»

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος μιλά για τη θέση του ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση και για τα βραβεία που έχει λάβει.

Ακόμη, αναφέρεται στο βραβείο με τημεγαλύτερη σημασία για εκείνον.

Η ελληνική τηλεόραση έχει δώσει στο ντοκιμαντέρ τη θέση που του αρμόζει;

Οχι, πιστεύω ότι δεν έχει δώσει τη θέση που του ανήκει. Το ντοκιμαντέρ είναι μια μαγική διαδικασία τόσο για τον δημιουργό όσο και για τον τηλεθεατή, πιστεύω ότι μπορεί να τον ενημερώσει, να τον συγκινήσει, να τον κάνει να γελάσει. Νομίζω ότι πραγματικά υπάρχει χώρος πολύς για τέτοιου είδους ποιοτικές δουλειές, γιατί έχουμε πήξει, θα τολμούσα να πω, στη σαβούρα.

Καμαρώνετε για τα βραβεία με τα οποία έχετε τιμηθεί στο παρελθόν για τα ντοκιμαντέρ σας;

Το να σου δίνει ένα μεγάλο φεστιβάλ ένα βραβείο προφανώς είναι μια πολύ μεγάλη χαρά και τιμή. Ομως, όπως συνηθίζω να λέω, το πιο μεγάλο βραβείο είναι το μπράβο του κόσμου, το μπράβο του απλού ανθρώπου.

Ποιο βραβείο απ' όσα έχετε πάρει μέχρι σήμερα κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας;

Το πρώτο βραβείο που παίρνει κανείς πά¬ντα είναι και αυτό που τον σημαδεύει. Θα μπορούσα να σας μιλήσω λοιπόν για το ντοκιμαντέρ του Εξάντα «Δέλτα, Οι βρώμικες δουλειές του πετρελαίου» που τιμήθηκε με αργυρό βραβείο ΡΙΡΑ στο Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκε στο Μπιαρίτζτης Γαλλίας τον Φεβρουάριο του 2007.

Πέρα από τους «Πειρατές του Αιγαίου», ετοιμάζετε κάτι άλλο για το άμεσο μέλλον;

Ετοιμάζω και μια διεθνή συμπαραγω¬γή με τη συμμετοχή δημόσιων δικτύων, όπως του γερμανικού ΑΡΟ, του γαλλογερμανικού ΑΡΤΕ και της ΕΡΤ. Η συμπαραγωγή αυτή ακούει στο όνομα «Αγορά 2», που είναι ουσιαστικά το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ που έχουμε κάνει και αφορά την ελληνική κρίση. Είναι μια δουλειά που καταγράφει τη δεύτερη φά-ση'της κρίσης στην Ελλάδα, από το 2015 έως σήμερα. Στην Ελλάδα θα προβληθεί από την ΕΡΤ.

Πηγή: Tv kous kous

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved