Γιώργος Αυγερόπουλος: «Νομίζω πως οι δημοσιογράφοι φταίμε για την κατάντια»
Media

Γιώργος Αυγερόπουλος: «Νομίζω πως οι δημοσιογράφοι φταίμε για την κατάντια»

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος σχολιάζει τη δημόσια τηλεόραση και την απόδοσή της μετά μαύρου εποχή.

Ακόμη, αναφέρεται στα fake news και απαντά στο αν έχει δεχτεί παρεμβάσεις στη δουλειά του.

Εργαστήκατε για πολλά χρονιά στην ΕΡΤ. Είστε ευχαριστημένος από την πορεία της δημόσιας τηλεόρασης μετά το «μαύρο»;

Οχι, δεν είμαι. Νομίζω, η ΕΡΤ έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία Είδαμε μια κακή δημόσια τηλεόραση. Πάλι μία από τα ίδια, κομματικά ελεγχόμενη. Το τελευταίο διάστημα βλέπω μια προσπάθεια βελτίωσης. Βλέπω τη καινούργια διοίκηση να κινείται με μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη δημοσιογραφία του σήμερα;

Κοιτάξτε, νομίζω πως οι δημοσιογράφοι φταίμε για την κατάντια. Εχουμε βγάλει μόνοι μας τα ματάκια μας. Ωστόσο υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις γύρω μας που πρέπει να τις ψάξει κανείς. Πρέπει να τις βρει. Ειλικρινά απορώ πώς είναι δυνατόν με τόσο μεγά¬λη ευκολία δημοσιογράφοι να περνούν στον πολιτικό στίβο και μετά να ξαναγί­νονται δημοσιογράφοι. Αυτό με ξεπερ­νάει.

Το φαινόμενο των fake news έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Συμφωνείτε;

Επίσης ένα πολύπλοκο ζήτημα. Και πά­λι πιστεύω στην προσωπική ευθύνη των δημοσιογράφων. Δηλαδή δεν πιστεύω ότι άνθρωποι με τεράστια εμπειρία και χρό­νια οτο επάγγελμα μπορούν να λένε δη­μοσίως ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι. Από την άλλη έχουν τεράστιες ευθύνες και συντάσσομαι με την άποψη που λέει ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν ως εκδότες. Δηλαδή να έχουν ποινικές ευθύνες για το υλικό που ανεβάζουν οι χρήστες στην εκάστοτε πλατφόρμα

Εχετε δεχτεί παρεμβάσεις στη δουλειά σας;

Οχι, και δεν άφησα ποτέ να συμβεί κά­τι τέτοιο. Θυμάμαι μια φορά το 1997 ένα υψηλόβαθμο στέλεχος καναλιού που υπάρχει και σήμερα μου ζήτησε στις 12 το μεσημέρι να κάνω μια έρευνα για να παίξει το βράδυ της ίδιας μέρας. Δημοσί­ως και φωναχτά, του είπα πρώτα να τπν κάνει ο ίδιος την έρευνα, και εν συνε­χεία του είπα, άμα είναι να συνεννοούμα­στε να μου λες κάνε μια μ.,.α να παίξει το βράδυ. Εκτοτε δεν μου ζητήθηκε ποτέ κά­τι ανάλογο.

Τον ελεύθερο χρόνο σας με τι ασχολείστε;

Παίζω ακουστική-ηλεκτρική κιθάρα και γράφω στίχους. Από 13 χρόνων έπαι­ζα σε συγκροτήματα, κάτι που κάνω ακό­μη και σήμερα, όποτε μου το επιτρέπει ο χρόνος.

Πηγή: Τv Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved