Λάκης Λαζόπουλος: «Θα έλεγα ότι έχει χαθεί το ταλέντο στη μικρή οθόνη»
Media

Λάκης Λαζόπουλος: «Θα έλεγα ότι έχει χαθεί το ταλέντο στη μικρή οθόνη»

Ο Λάκης Λαζόπουλος μιλα την τηλεοπτική πραγματικότητα κι όσα προσέφερε στο κοινό τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, αναφέρεται στον τρόπο που επιλέγει να ενημερώνεται, αλλά και στην κοινωνία.

Ποιοι θα συμπράττουν μαζί σας;

«Κάθε εκπομπή θα έχει τις δικές της εκπλή­ξεις. Τα πρόσωπα θα αποφασίζονται σε σχέση με την επικαιρότητα και σε σχέση μ' αυτά που γράφονται. Δεν είναι κάτι που γράφεται τώρα, για να ξέρω ποιοι θα συμπράξουν. Αυτή τη στιγ­μή βρισκόμαστε ακόμα σε επαφές. Μιλάμε, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τους τομείς αυ­τούς τρέχουν τα θέματα, είναι άπειρα τα τεχνικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Δίνουμε μάχη με το χρόνο, όπως λένε και οι γιατροί».

Έχει χαθεί το μέτρο στη μικρή οθόνη;

«Θα έλεγα ότι έχει χαθεί το ταλέντο. Βλέπεις εξαιρετικούς ηθοποιούς στο θέατρο και βεβαί­ως υπάρχουν πάρα πολύ καλοί ηθοποιοί που δουλεύουν στην τηλεόραση. Τα τελευταία χρό­νια, όμως, η γραμμή που δόθηκε στην τηλεό­ραση, ακολούθησε με έναν τρόπο τη μακρινή για τους νεότερους εποχή της δικτατορίας. Δηλαδή, ανώδυνα θεάματα, χαζή χαρά, γέλια άνευ λόγου, ψεύτικα πρόσωπα. Η πραγματικό­τητα εξορίστηκε από τα κανάλια. Είμαστε πνευ­ματικά ό,τι καταναλώνουμε. 'Οταν όλη τη μέρα βλέπεις αδιάφορα θεάματα, σίγουρα περνάει η ώρα, αλλά σίγουρα και το μυαλό βυθίζεται».

Παρακολουθείτε τα δελτία ειδήσεων;

«Έχω πάρα πολύ καιρό να παρακολουθή­σω δελτίο ειδήσεων. Συνεχίζω να είμαι ένας αδιόρθωτος αναγνώστης εφημερίδων. Ενη­μερώνομαι και από το δικό μου site και από άλλα. Τηλεόραση δεν προλαβαίνω να βλέπω, αλλά τώρα, λόγω της εκπομπής, υποχρεωτικά θα δω πολλή».

Η κοινωνία συνεχίζει να έχει το στόμα κλει­στό και μόνο οι δημοσιογράφοι να αρθρώ­νουν λόγο;

«Η κοινωνία έχει το στόμα ανοιχτό. Οι δημοσι­ογράφοι, όμως, ακούν μόνο τις φωνές και τους ανθρώπους που, κατά τη γνώμη τους, εξυπη­ρετούν τις εντολές που τους έχουν δοθεί. Ναι, είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ένα από τα σημαντικότερα λάθη αυτής της εποχής είναι οι δημοσιογράφοι, από τους οποίους λίγοι έχουν αληθινή παιδεία, διαμορφώνουν όλες τις από­ψεις, περί πολιτισμού, τέχνης, πολιτικής. Και βεβαίως είναι η πρώτη εποχή που βλέπουμε να υπάρχουν τόσοι πολλοί συντηρητικοί δημο­σιογράφοι κι ακόμα περισσότεροι εγκάθετοι. Μέσα στα έντυπα, μέσα στα sites, μπορείς να ξεχωρίσεις και κάποιες φωνές πιο ελεύθερες. Υπάρχουν και τέτοιοι δημοσιογράφοι, αλλά η σοβαρή πλειοψηφία και μάλιστα η τηλεοπτική πλειοψηφία είναι... Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από το "Τσαντίρι". Ξεκινάμε!»...

Πηγή: Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved