Βαγγέλης Δρίσκας: «Ήμουν θαυμαστής της Δέσποινας Βανδή»
Media

Βαγγέλης Δρίσκας: «Ήμουν θαυμαστής της Δέσποινας Βανδή»

Ο Βαγγέλης Δρίσκας συμπαρουσιάζει με την Δέσποινα Βανδή την μαγειρική-ταξιδιωτική εκπομπή My Greece και μιλά για τη συνεργασία τους.

Ο δημοφιλής σεφ κάνει λογο για τη σχέση του με την τραγουδίστρια, το μήνυμα που θέλει να περάσει η συγκεκριμένη εκπομπή, αλλά αναφέρεται επίσης και στην δική του Ελλάδα.

Ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση όταν σας προτάθηκε να συνερ­γαστείτε με τη Δέσποινα Βανδή;

Ήταν η απόλυτη έκπληξη και θεώρησα ότι ήταν μεγάλη μου τιμή, γιατί η κυρία Βαν­δή με γνώριζε ως σεφ πριν γνωριστούμε προσωπικά και μαγείρευε μέσα από τα βι­βλία μου συνταγές. Ήταν φανατική θαυ­μάστρια όπως και εγώ ήμουν θαυμαστής της, ήταν vice versa. Ήταν ωραίο και για τους δύο να συναντηθούμε.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η εκπομπή «Μy Greece» ποιο είναι;

Ότι η Ελλάδα έχει ατελείωτες ομορφιές, ατελείωτη Ιστορία, έχει πολιτισμό και αξί­ζει να την ανακαλύψουμε εκ νέου, να βρούμε τις ομορφιές της και να τις απο­λαύσουμε.

Το φιλότιμο και η φιλοξενία των Ελλήνων χωράνε σε μια εκπομπή;

Χωράνε! Νομίζω ότι αυτό βγαίνει έμμε­σα από την εκπομπή, βγαίνει από τις κουβέντες, από τα χαμόγελα, από τον τρόπο με τον οποίο μας υποδέ­χονται. Όπου πήγαμε βρήκα­με ανοιχτές αγκαλιές και ανθρώπους που ήταν πρόθυ­μοι να μαγειρέψουν, να μι­λήσουν, να μας βοηθήσουν.

Πιστεύετε ότι υπάρ­χουν ακόμα συνταγές και γεύσεις από την ελληνική περιφέρεια που παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό;

Βεβαίως, και με μεγάλη μου έκπληξη τις ανακαλύπτω. Τώρα με τα ταξίδια μας σε κάθε τόπο αυτό διαπιστώνω. Για παρά­δειγμα, στην Κρήτη, η κυρία Ευτυχία βγή­κε στην αυλή της μαζί με τον γιο της, μά­ζεψαν πολλά αγριόχορτα και μας μαγεί­ρεψαν χόρτα τσιγαριαστά με αβγά, σε μία μορφή τελείως διαφορετική. Δηλαδή έκα­ναν μια ομελέτα που θύμιζε μαγειρευτό. Ήταν εξαιρετικά νόστιμο πιάτο.

Η δική σας Ελλάδα ποια είναι γευστικά;

Η δική μου Ελλάδα γευστικά είναι η Ελλάδα που συναντάμε παντού. Σε ένα χωριό στην Κρήτη, στη Δρακόνα, ο ιδιοκτήτης μιας ταβέρνας μάς σέρβιρε ντάκο φρεσκοψημένο με ελαιόλαδο τοπικό, χοντρό αλάτι και ελιές. Αυτή είναι η Ελλάδα, απλά υλικά, πεντανόστιμα. Αυτή η απλότητα είναι η Ελλάδα.

Πηγή: ΤV Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved